xcounter
#

Видовищні кадри знищення російських РСЗВ з "феєрверком" під пильним оком українського "ШАРКа" (відео)

10501
Розвідувальний безпілотник "ШАРК", фото "Укрспецсистемс"
Розвідувальний безпілотник "ШАРК", фото "Укрспецсистемс"

Безпілотники "ШАРК вже допомогли знищити російського озброєння на сотні мільйонів доларів, серед якого артилерійські системи, РЕБ, РЛС, засоби ППО та бронетехніка

Розвідувальні безпілотники "ШАРК" від української компанії "Укрспецсистемс" (входить до складу NAUDI) допомагають нашим військовим знищити якомога більше російського озброєння та військової техніки, фонд "Повернись живим" опублікував нове відео, як ці БПЛА допомагають полювати на російську зброю.

На кадрах вище — робота екіпажу Flight Club з 92-ї окремої штурмової бригади, який допоміг знищити низку російських ракетних систем залпового вогню та інших цілей.

Читайте також: Зенітники розповіли як Gepard полює на Shahed-и та розкрили чому він дійсно ефективний проти дронів
БМ-21
Знищення РСЗВ БМ-21 "Град"
Так, на відео зафіксовані надзвичайно влучні удари по таких РСЗВ противника, як 122-мм БМ-21 "Град" та 220-мм БМ-27 "Ураган" з усіма "спецефектами" — а саме видовищною детонацією боєприпасів у результаті влучання.

Згідно з даними порталу Oryx, усього з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну окупанти втратили щонайменше 165 РСЗВ БМ-21 "Град" та 67 БМ-27 "Ураган".

РСЗВ БМ-27
Знищення РСЗВ БМ-27 "Ураган"

Крім того, було знищено і позицію причіпної 152-мм гармати 2А36 "Гіацинт-Б" — усього російське військо з лютого 2022 року втратило як мінімум 41 одиницю цього озброєння.

Також на кадрах демонструються удари по логістичному центру російського окупаційного війська під пильним оком розвідувального безпілотника "ШАРК".

Нагадаємо, раніше цього місяця у фонді "Повернись живим" розповіли, що у рамках проєкту "ОКО ЗА ОКО" спільно з мережею "ОККО" вже поставили Силам оборони України 25 комплексів "ШАРК" (Shark), які вже допомогли знищити техніки на сотні мільйонів доларів.

Так, наприклад, серед цілей, які вполювали ці БПЛА, є 45 одиниць ворожих 122-мм та 152-мм гармат і гаубиць, а також низка іншого ворожого озброєння та військової техніки — засобів ППО, систем РЕБ та радіолокаційних станцій, бронетехніка тощо.

Читайте також: Рашисти в усіх деталях показали, що залишилося від їхньої "Нони" після прильоту ракети з HIMARS (відео)