xcounter
#

Рашисти в усіх деталях показали, що залишилося від їхньої "Нони" після прильоту ракети з HIMARS (відео)

9720
2С9 "Нона-С", фото ілюстративне
2С9 "Нона-С", фото ілюстративне

Сили оборони раніше у вересні трьома ракетами GMLRS уразили позицію російських машин 2С9 "Нона-С"

Раніше у цьому місяці у мережі з’явилося відео від підрозділу Shadow, оператори якого за допомогою розвідувального безпілотника виявили позицію ворожих самохідних артилерійських систем та успішно скоригували по ньому ракети GMLRS, випущені з ракетної системи HIMARS.

Як чудово демонструється на відео, ракети поцілили у два російські самохідні артилерійсько-мінометні установки 2С9 "Нона-С", які окупанти розташували просто посеред поля неподалік від Донецька.

Читайте також: РФ заявляє про вже третю партію Су-35С за 2023 рік, де є цікава деталь

Всього по ворожих цілях було випущено три ракети GMLRS — після того, як одна з них поцілила у першу машину, один з російських військових намагався втекти з іншої, але в ту ж секунду його "наздогнала" друга ракета.

HIMARS знищив самохідний міномет 2С9
Російський військовий намагається втекти від GMLRS

А тепер у мережі з’явилося відео вже від самих окупантів, які вирішили зблизька продемонструвати, наскільки ж нищівним був удар українських військових з HIMARS по російських самохідних мінометах.

Так, перша "Нона" знаходиться буквально у стані "на металобрухт" — як відзначає російський злочинець, "у першій "Нонкє", яка тут залишилася, точно екіпаж загинув весь", згодом окупант демонструє кадри, наскільки далеко від машини вилетіли ствол та башта.

2С9
Момент влучання ракети GMLRS поруч з однією з 2С9 "Нона-С"

Друга машина на відео не демонструється: як стверджує окупант, її, на жаль, рашисти змогли евакуювати — стан пошкодження другої "Нони" оцінити важко, але не виключено, що вона як мінімум відправляється на ремонт. "Не можна у таких відкритих місцях залишати техніку", — резюмує окупант.

Окремо варто відзначити, що в російського військового, який знімає відео, можна помітити шеврон приватної військової кампанії "Вагнер" — тут можна згадати, що раніше стало відомо, що низка колишніх "вагнерівців", які після "невдалого" маршу Пригожина на Москву були передислоковані у Білорусь, тепер підписали контракти з так званим "міноборони" РФ і були відправлені на східний напрямок в Україні. Таку інформацію повідомляв речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

Читайте також: Як часто доводиться ремонтувати С-300, і чи можна збити "Калібр" із С-125