xcounter
#

РФ пускає вже другу партію іранських дронів-камікадзе, з першої до цілей долетіли менше третини – Буданов

2588
ПС ЗСУ активно використовують літаки для утилізації "літаючих мопедів"
ПС ЗСУ активно використовують літаки для утилізації "літаючих мопедів"

Через нестачу ракет РФ тероризує Україну іранською зброєю

Росія перестала завдавати ударів своїми ракетами та далекобійними ударними дронами по військових об’єктах, натомість продовжує свої терористичні атаки на цивільну інфраструктуру, зокрема завдаючи значних пошкоджень енергетичному сектору України. Про це в інтерв’ю виданню "Українська правда" розповів голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

рф удари тероризм україна
Наслідки ударів РФ по українських містах

Він відзначає, що сьогодні ворожа "найголовніша мета – посіяти паніку, страх, невпевненість у завтрашньому дні", водночас "мрією" для рашистів є "погрузити Україну в суцільну темряву і холодну зиму".

Читайте також: РФ дуже дивно відреагувала у ООН на розслідування щодо Shahed-136 та пригрозила "переглядом відносин"
shahed-136
Пускова з ударними дронами Shahed-136

Відповідаючи на питання про те, як довго триватиме терор таких масштабів, який РФ розпочала 10 жовтня одним з наймасовіших ракетних ударів по Україні, Буданов відзначає, що РФ майже вичерпала запас своїх ракет ("Іскандер" – залишилося близько 13%, "Калібр" – 43%, Х-101 та Х-555 – близько 45%, водночас недоторканим запасом вважається 30% ракет).

ракета х-101 уламки
Збита Х-101 українською ППО

Натомість атаки ударними іранськими безпілотниками типу Shahed можуть тривати ще довго, оскільки РФ розраховує компенсувати ними нестачу ракет і замовила в Ірану вже сотні таких дронів-камікадзе.

Буданов відзначає, що Shahed поставляються РФ партіями по близько 300 одиниць дронів. Першу таку партію РФ вже використала – станом на 22 жовтня РФ випустила вже понад 330 ударних дронів типу Shahed, з них до цілей долетіли близько 30%. Наразі РФ застосовує для ударів по Україні дрони вже з другої партії.

Безпілотник з маркуванням "Герань-1" – іранський Shahed-131
Безпілотник з маркуванням "Герань-1" – іранський Shahed-131

Як стверджує голова ГУР МОУ, всього РФ замовила в Ірані 1700 дронів всіх типів – партіями вони постачаються через те, що Іран наразі активно працює над їх виготовленням для РФ, тобто дрони закуповувалися не з наявності.

Читайте також: Атака іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 по містах: реальні, перспективні та фантастичні засоби протидії