xcounter
#

РФ повернула декілька носіїв "Калібрів" у Чорне море: який залп націлений на Україну

5916
РФ повернула декілька носіїв "Калібрів" у Чорне море: який залп націлений на Україну

Рашисти продовжують обстрілювати Україну своїми крилатими ракетами

У Чорному морі наразі перебувають чотири носії крилатих ракет типу "Калібр" із сумарним залпом до 28 ракет. Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив речник МОУ Олександр Мотузяник.

Таким чином, російські окупаційні війська збільшили кількість носіїв "Калібрів" у Чорному морі, якщо порівнювати з останніми даними.

Читайте також: Рашисти скаржаться, що "Калібри" не допомагають, а "зампотил" загубив "Камаз" з їжею – ГУР МОУ

Так, наприклад, станом на 18 квітня рашисти тримали у Чорному морі п’ять носіїв "Калібрів" із сумарним залпом у 36 ракет, водночас 19 квітня таких носіїв вже було чотири.

Разом з тим, протягом наступних трьох діб ворог відвів ще й дві свої субмарини з "Калібрами" – таким чином, станом на 22 квітня біля наших берегів перебували лише два носії "Калібрів".
фрегат "Адмирал Эссен",
Фрегат "Адмирал Эссен", носій КР "Калібр"

Тоді Defense Express припускав, що ворог ймовірно або відправив ці підводні човни на перезарядку або ж у нього дійсно почали закінчуватися ракети типу "Калібр".

З огляду на сьогоднішнє повідомлення від речника МОУ, можна зробити висновок, що ворог таки перезарядив ці підводні човни та відправив їх назад або ж "підсилив" свій залп "Калібрів" іншими носіями.

Читайте також: Рашисти готові до нових ударів "Калібрами" по території України – Генштаб ЗСУ