xcounter
#

Російські окупанти відвели від берегів України частину своїх кораблів-носіїв "Калібрів"

5694
Ворожий фрегат "Адмирал Эссен", носій КР "Калибр", ілюстративне фото з відкритих джерел
Ворожий фрегат "Адмирал Эссен", носій КР "Калибр", ілюстративне фото з відкритих джерел

Або у ворога і справді вичерпуються крилаті ракети морського базування, або ж окупанти відходять лише для перезарядки нових КР

Російський ВМФ продовжує виконувати свої завдання біля Чорноморського побережжя України по блокаді нашого судноплавства, вогневій підтримці своїх військ та нанесенні ракетних ударів по наші території.

На даний момент у Чорному морі перебуває лише два рашистські кораблі-носії крилатих ракет морського базування "Калибр". Про це під час свого брифінгу заявив спікер Міноборони України полковник Олександр Мотузяник, пише АрміяInform.

Читайте також: Стало відомо, чому лише близько 40% ворожих крилатих ракет долітають до своїх цілей
Рашистський ракетний корвет "Вышний Волочёк", носій КР "Калибр", ілюстративне фото довоєнних часів

Зі своїх джерел Defense Express відомо, що у водах Чорного моря зараз перебувають два носії КР "Калибр" - фрегат "Адмирал Эссен" таракетний корвет "Вышний Волочёк", на борту яких може бути сумарно 16 крилатих ракет.

Маємо відзначити таку тендецію – останні п’ять діб, від 18 до 22 квітня рашисти скорочують кількість своїх кораблів-носіїв ракет "Калибр", що перебувають в Чорному морі біля наших берегів.

Зокрема, як розповідав Defense Express, станом на 18 квітня було відомо, що орки тримають біля наших берегів п’ять кораблів, на борту яких може бути не менше 36 крилатих ракет "Калибр". Станом на 19 квітня речник Міноборони полковник Мотузяник повідомляв, що біля наших берегів перебуваєуже чотири кораблі з 28 ракетами типу "Калибр".

Завантаження КР "Калибр" на борт підводного човна орків, ілюстративне фото з відкритих джерел

За наступні після цього три доби, за нашими джерелами,ворог відвів дві свої субмарини-носії "Калібрів", і так біля наших берегів залишилось тільки два ворожі кораблі з крилатими ракетами.

Однаково ймовірні два варіанти. Або орки відвели свої кораблі на перезарядку КР, і їм просто не вистачило часу на зарядку нових "Калібрів" та вивід кораблів знову в море. Або ж у рашистів справді почали закінчуватись ракети типу "Калибр", і вони вимушені "економити" КР цього типу.

Рашистські дизель-електричні субмарини проекту 636.6, що можуть виступати носіями КР "Калибр", та незаконно захоплений підводний човен ВМС України "Запоріжжя", ілюстративне фото датоване березнем 2022 року
Читайте також: Журналісти показали, які російські кораблі можуть піти вслід за потопленою "Москвою" (фото)