xcounter
#

РФ перекидає із Балтики в Чорне море два десантні кораблі на підмогу "Сирійському експресу"

3487
Висадка десанту із російського ВДК "Королев", фото ілюстративне
Висадка десанту із російського ВДК "Королев", фото ілюстративне

Якщо ці кораблі йтимуть без зупинок, то прибудуть в Чорне море приблизно за тиждень

У водах Середземного моря зафіксовані два великі десантні кораблі Балтійського флоту РФ – "Королев" та "Минск". Ці кораблі п’ять днів назад перебували біля берегів Алжиру, ще за 5-7 днів можуть прибути в акваторію Чорного моря.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та керівник Моніторингової групи "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень".

Читайте також: США знову посилають есмінець в Чорне море, перерва склала всього два тижні

Андрій Клименко також нагадав, що в проміжку між 7 квітня 2021 року та 7-11 липня 2021 року у водах Чорного моря перебували чотири великі десантні кораблі ВМФ РФ – два із Балтійського флоту та два із Північного флоту.

Також варто додати, що у проміжку квітень-липень 2021 року у водах Чорного моря перебували 10 десантних катерів Каспійської флотилії ВМФ РФ.

Висадка десанту із російського ВДК "Королев", фото ілюстративне

Від Defense Express висловимо припущення – росіяни перекидають свої два десантні кораблі з Балтійського моря на Середземне і далі на Чорне море скоріше для того, щоб "підмінити" ті ВДК Чорноморського флоту РФ, які регулярно ходять від окупованого Криму до берегів Сирії за маршрутами "Сирійського експресу".

Великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Цезарь Куников" на маршруті "Сирійського експресу", ілюстративне фото з відкритих джерел

За деякими даними, у жовтні-листопаді 2021 року російські десантні кораблі як мінімум тричі використовувались для "Сирійського експресу": ВДК "Орск" - на початку жовтня, наприкінці жовтня та наприкінці листопада – ВДК "Цезарь Куников".

"Сирійський експрес" в принципі створює проблему надмірного зносу кораблів ВМФ РФ. Тому цілком ймовірно, що зараз два ВДК йдуть з Балтики саме тому, що Кремлю банально не вистачає десантних кораблів для агресивних дій проти України.

Великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Орск" на маршруті "Сирійського експресу", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Морська піхота на Одещині тренувалась відбивати атаку росіян із Придністров’я