xcounter
#

РФ "наштампувала" бронемашин для вогнеметників на базі Т-72, щоб безглуздо втратити в боях проти ЗСУ

17542
Рашистська БМО-Т, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистська БМО-Т, ілюстративне фото довоєнних часів

Армія РФ мала до війни лише 10 таких машин, і уже втратила 40% від всієї кількості

У відкритому доступі з’явилось фото, яке свідчить – під час звільнення Харківщини від російських окупантів у вересні 2022 року бійці Збройних Сил України здобули як трофей пошкоджену бойову машину вогнеметників армії РФ під позначенням БМО-Т.

По суті, це – важкий бронетранспортер на базі Т-72, котрий може вміщати до 7 вогнеметників та та до 30 реактивних вогнеметів РПО-А "Шмель". Тому, можливо, відновлення трофейної БМО-Т для наших бійців не вимагатиме особливо великих зусиль.

Читайте також: ЗСУ далі "колекціонують антикваріат", тепер – зенітки часів Сталіна і "бойовий матюгальник"

До початку війни проти України РФ виготовила всього 10 екземплярів БМО-Т, які були розподілені між двома з’єднаннями армії РФ - 1-ша мобільна бригада радіаційно-хімічно-біологічного захисту (місце дислокації Шихани у Саратовській області), та 47-ма танкова дивізія, що діяла в районі Ізюма. Ймовірно, захоплена БМО-Т належала саме 47-ій дивізії.

До цього моменту було відомо про дві знищені російські БМО-Т, у квітні та в травні 2022 року, за деякими оцінками – навіть три одиниці.

Рашистські БМО-Т, ілюстративне фото довоєнних часів

Виходить, що рашисти "вляпались" в "унікальну" ситуацію. Вони до війни спромоглись виготовити лише 10 бронемашин рівня захищеності "важкий бронетранспортер". І при цьому втратити в боях 40% такого парку ББМ.

Що заодно вказує – для рівня живучості бойової машини має значення не тільки товщина її броні, але й адекватність внутрішньої компоновки та грамотність застосування в бою.

Читайте також: Найцінніші трофеї ЗСУ на Харківщині: чому один "Зоопарк" та "Орлан-10" цінніші за танкову роту