xcounter
#

Армія РФ кинула трофей, який підказав "секрет" швидкого просування ЗСУ (відео)

19299
Машина командира батареї 1В14 армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Машина командира батареї 1В14 армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Коли артилерія рашистів лишається "без голови", їй не вдається "вогневий вал" у десятки тисяч снарядів на добу

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – під час втечі з тимчасово окупованих районів Харківщини армія РФ кинула рідкісну й одночасно раритетну машину командира батареї САУ 1В14 із складу комплексу 1В12 "Машина-С". Виробництво 1В14 стартувало ще в 1972 році, за радянських часів. За консервативними оцінками аналітиків порталу Oryx, за весь час війни ЗСУ взяли як трофей лише три машини 1В14, ще три – були знищені.

В даній ситуації насправді цікавіше навіть не те, наскільки рідкісна та раритетна машина стала трофеєм. А те, за яких умов рашисти кинули свою 1В14.

Читайте також: Артилерія РФ: як не заплутатись у дивізіонах та батареях, скільки гармат у підрозділах російської армії

Як можемо допускати на основі даних з відкритих джерел, під час контрнаступу ЗСУ на Харківщині окупанти бодай намагались застосувати свою артилерію проти наших військ. Зокрема, ГУР МОУ повідомляло, що росіяни намагались затримати просування ЗСУ за допомогою ТОС-1 "Буратино", але вони зазнали невдачі. Раз армія РФ кинула свій рідкісний радіолокатор до комплексу "Зоопарк-1М", то значить ворог хоча б намагався вести контрбатарейну боротьбу.

Схоже, обслуга цієї кинутої 1В14 навіть намагалась організувати видачу цілевказівок для стрільби, скажімо, для САУ "Мста-С", котрі однак у великих кількостях теж кинули рашисти на Харківщині. Але, як далі можемо припускати, як тільки паніка охопила штабних офіцерів артилерійських частин армії РФ, управління артилерією російських окупаційних військ було паралізовано. Що в чомусь наперед визначило крах "Ізюмського" угрупування військ рашистів.

Машина 1В14, яку армія РФ кинула на початку війни проти України, фото з відкритих джерел

Як показує практика, як тільки артилерія орків лишається "без голови", тобто без управління, вона раптом перестає "уміти" створювати "вогневий вал" в десятки тисяч снарядів на добу.

Читайте також: Армія РФ лишає "цінні подарунки" для ЗСУ, на цей раз – рідкісна командно-штабна машина (фото)