xcounter
#

ЗСУ далі "колекціонують антикваріат", тепер – зенітки часів Сталіна і "бойовий матюгальник"

4448
"Бойовий матюгальник" ЗС-82, ілюстративне фото з відкритих джерел
"Бойовий матюгальник" ЗС-82, ілюстративне фото з відкритих джерел

Армія РФ намагалась затримати наші війська на Харківщині зброєю технологій 1950-х років

У відкритому доступі з’явилось фото, яке вказує – під час звільнення Харківської області від російських окупантів у вересні 2022 році бійці Збройних Сил України взяли як трофей зокрема ворожу бронемашину ЗС-82 на базі БРДМ-2.

Задача ЗС-82 – буквально "перекричати" противника в радіусі 6 км з метою психологічного впливу, для чого ця машина оснащена архаїчним магнітофоном ВМ-85К. По суті, це – "бойовий матюгальник", який не показав себе ефективно в умовах реальних військових дій.

Читайте також: ЗСУ затрофеїли перший "раритетний" танк 1961 року
Бійці ЗСУ взяли як трофей рашистську ЗС-82 на Харківщині, вересень 2022 року, фото - Twitter-профіль

Крім того, бійці ЗСУ продовжують збирати за орками на Харківщині кинуті зенітні гармати типу КС-19 калібру 100 мм, які буквально пам’ятають ще Сталіна, бо їх виробництво тривало з 1948 по 1957 роки.

Про перший епізод "затрофеєння" КС-19 на Харківщині стало відомо 7 вересня 2022 року, тоді наші захисники захопили три такі зенітки. У відкритому доступі вже з’явились нові фото, які говорять, що одну чи дві КС-19 воїни ЗСУ взяли як трофей 13 вересня 2022 року. Чи встигли російські окупанти застосувати проти нашого війська ці архаїчні зенітні гармати – поки лишається невідомим. Як і точні обставини появи цих гармат в бойових порядках армії РФ.

Схоже, росіяни справді вважали, що їхня "зброя" за технологіями другої половини 20 сторіччя справді допоможе зупинити офензиву ЗСУ та звільнення Харківщини. Але добре, що у цьому ворог прорахувався катастрофічно.

Читайте також: Армія РФ під Ізюмом застосовує самохідний "бойовий матюгальник" (відео)