xcounter
#

ЗСУ затрофеїли перший "раритетний" танк 1961 року

3695
ЗСУ затрофеїли перший "раритетний" танк 1961 року

Скарбничка трофеїв ЗСУ поповнилася ще одним зразком

Українські військові вкотре розширили номенклатуру трофейної техніки – цього разу список поповнився "раритетним" танком, який був прийнятий на озброєння у далекому 1961 році.

Так, йдеться про той самий Т-62, фото наших захисників з яким вже "засвітилося" у соцмережах. Звичайно, що такий трофей має суто символічну цінність, тим паче коли після успішного контрнаступу у Харківській області наші захисники затрофеїли десятки російських Т-72 та Т-80.

Читайте також: Рашисти розконсервували Т-62, бо мають проблеми з відновленням "запасних" Т-72 і Т-80 (відео)

У контексті цього факту можна пригадати історію появи цих танків на полі бою у рядах російської армії – ще у березні цього року Генштаб ЗСУ повідомляв, що окупанти збираються воювати на справді раритетних танках – Т-62 і Т-55.

До Т-55 справа поки не дійшла, а от Т-62М та Т-62МВ отримали своє "місце" на полі бою – у травні армія РФ почала комплектувати резерви танками Т-62, десятки танків було відправлено у Херсонську та Запорізьку області.

т-62
Т-62 не доїхав до передової

На полі бою ці танки ворог передусім планував використовувати як довготривалі вогневі точки – водночас перших втрат Т-62 зазнали ще на марші, банально не доїжджаючи до передової.

Водночас поки Т-62 намагалися воювати в Україні, у РФ на форумі "Армия 2022" була представлена "проривна аналоговнєтна" модернізація Т-62 з "бровами Брежнєва".

Читайте також: Рашисти захистили свої Т-62 від зброї, що "страшніша" за Javelin чи 155-мм снаряд