xcounter
#

Рашисти розконсервували Т-62, бо мають проблеми з відновленням "запасних" Т-72 і Т-80 (відео)

21579
Рашистський Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел

Корупція та лобізм всередині російського ОПК вчергове зіграли на користь України

Армія РФ була вимушена повернути в стрій архаїчні радянські танки Т-62М, бо зіткнулась із проблемою відновлення боєздатності танків типу Т-72 і Т-80, зосереджених на складах зберігання. Причина таких складнощів для рашистів доволі проста – корупція та лобізм всередині російського оборонно-промислового комплексу.

Про це військовий експерт та підполковник запасу ЗСУ Микола Саламаха розповів в інтерв’ю директорові інформаційно-консалтингової агенції Defense Express Сергію Згурцеві, що вийшло в рамках спільного проекту Defense Express і телеканалу "Еспресо".

Читайте також: Суд в Москві вирішив прискорити "падіння у прірву" виробника танків "Уралвагонзавод"

"Причини повернення танків Т-62 – доволі прості: вбита за останні 10-15 років ремонтна база бронетанкових сил (ЗС РФ – ред.). В результаті того, що велася гризня між "Уралвагонзаводом" та ремонтними заводами, лобі "Уралвагонзаводу" знищило кілька ремонтних заводів. Відповідно – менша кількість виїзних польових бригад від ремонтних заводів, дуже підготовлений склад армійських польових ремонтно-відновлювальних батальйонів, не можливість в достатній кількості за дуже короткий термін підняти із тих запасів, що є на базах зберігання – Т-72АВ, Т-72Б, Т-80Б", - сказав Саламаха.

Рашистський Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел

В свою чергу, експерт припустив, що танки Т-62М рашисти ("порядка 300 машин") ще до війни цілеспрямовано готували для передачі бойовикам із "1-го та 2-го армійського корпусів". Але по мірі бойових дій такий "мобілізаційний резерв" знадобився самій армії РФ. При цьому, як говорить Саламаха, у росіян є кадрові проблеми навіть з тим, щоб якісно укомплектувати екіпажі для реанімованих Т-62.

"Щоб вести вогонь із Т-62 на ходу, потрібні дуже висококваліфіковані командири та навідники, і злагоджені екіпажі. Вік членів екіпажів, які мають такий досвід – це 60 та більше років. Не думаю, що ті танкісти, що відслужили 25-30 років назад, захочуть повертатись в лави ЗС РФ в якості гарматного м’яса. Тому, ті хто зараз використовують ці машини – це наспіх перевчені механіки-водії танків Т-72 та Т-64, ну а навідники…В танку Т-62 абсолютно всі поправки та величини коректур треба тримати в голові, треба вміти швидко рахувати та визначати дальності до цілі, бо не всі машини мають працюючі далекоміри, не на всіх машинах є лазерні далекоміри та працююча система управління вогнем, що дозволяє використовувати в т.ч і протитанкову керовану ракету "Аркан", - пояснює експерт.

Рашистський Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел

При цьому він додав, що потужність снарядів до 115-мм гармати Т-62 не набагато поступається вогневою потужністю снарядів ОФ-19 та ОФ-26 калібру 122 мм до САУ 2С1 "Гвоздика".

Читайте також: За три місяці війни росіяни повернули в стрій лише третину "запасних" САУ "Пион" (фото)