xcounter
#

Для чого РФ кинула дві неповні БТГ десантників на кордон із Сумщиною

23891
Фото: Держприкордонслужба України
Фото: Держприкордонслужба України

РФ стягує десантників на кордон з Україною під приводом "захисту населення"

Російське військове командування відправило на територію Курської області до 2 батальйонно-тактичних груп десантників загальною чисельністю близько 1000 осіб для виконання завдань з прикриття держкордону РФ.

Як підтвердили Defense Express у різних незалежних джерелах, таке рішення було прийнято заступником командувача ВДВ РФ генералом-майором А. Рагозіним спільно з представниками інших силових відомств та органів місцевого самоврядування Курської області.

Читайте також: Чому "елітні" ВДВ армії РФ не змогли "взяти Київ за три дні" та зазнали катастрофічної поразки у Білогорівці

Формально відправка двох неповних БТГ на кордон із Сумщиною пояснюється "відповіддю на скарги мешканців населеного пункту Тьоткіно Курської області на постійні обстріли підрозділами ЗСУ та відсутність завдавання ЗС РФ ураження у відповідь".

Держприкордонслужба України
Трофеї українських прикордонників. Фото: Держприкордонслужба України

На практиці ж можна припустити, що під приводом "захисту населення" РФ банально посилює своє угруповання на цьому напрямку, щоб тримати в напрузі наші прикордонні підрозділи і, ймовірно, змусити військове керівництво України спрямувати на цю ділянку кордону більше людей та ОВТ, послабивши інші напрямки.

Водночас зауважимо, що навряд чи таке "підсилення" зможе "сформувати" серйозне "підґрунтя" для прориву кордону на Сумщині.

Читайте також: "Демілітаризація" РФ триває: біля Білгорода – "хлопок", поблизу Курська "втомився" залізничний міст