xcounter
#

РФ кардинально змінила розташування сил в Україні: скільки БТГр кинуто в "пастку" на правому березі

26916
Знищена російська техніка, фото ілюстративне
Знищена російська техніка, фото ілюстративне

Ворог перекинув значну кількість своїх БТГр зі сходу на південь України

Російське окупаційне військо кардинально змінило розташування своїх батальйонно-тактичних груп в Україні – такий висновок можна зробити з чергового аналізу російських сил від користувача мережі Twitter під ніком Def Mon.

Так, якщо раніше найбільше БТГр Росія мала на Донецькому (було 32 БТГр, станом на 5 серпня до 15 БТГр) та Ізюмському напрямках (було 30 БТГр, тепер до 20 БТГр), то тепер основні російські сили розташовані на півдні України.

Читайте також: Скільки "жере" одна БТГр РФ: розрахунок забезпечення у снарядах, паливі та провіанті

Більше деталей про російські підрозділи на півдні України

Загалом ворог розташував там 66 своїх БТГр, найбільше – на Херсонському напрямку: на лівому березі – 27 БТГр (раніше було 4 БТГр), на правому березі кількість БТГр зросла з 13 до 22 БТГР. На Запорізькому напрямку кількість БТГр також збільшилася – з 11 БТГр до 17 БТГр.

Мапа від Def Mon, яка демонструє ситуацію, коли українські війська вирішать повернутися на схід України

Також Def Mon відзначає одну цікаву річ, пов’язану з черговою логістичною "пасткою" для окупантів: "Якщо ЗСУ зібрали війська на північ від Херсона і вирішать повернутися на схід, то РФ матиме набагато більшу відстань, тому можуть зіштовхнутися з проблемами в цьому напрямку. Але РФ, у свою чергу, може контратакувати у напрямку Миколаєва".

M142 HIMARS
M142 HIMARS ведуть вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел

Разом з тим, варто зазначити й таке – ЗСУ регулярно влаштовують "бавовну" всім мостам, які поєднують правобережне угруповання окупантів з джерелами постачання на лівому березі, тому ворог серйозно ризикує своїми 22 БТГр, які у випадку контрнаступу ЗСУ можуть просто опинитися у "пастці".

Читайте також: Армії РФ не вистачає сил для атак: почалось формування додаткових БТГр