xcounter
#

Резніков каже, що ВМСУ матимуть два тральники та аж 6 корветів проекту Ada

11172
Спуск на воду корвета "Гетьман Іван Мазепа", 2 жовтня 2022 року, фото - прес-служба ВМС України
Спуск на воду корвета "Гетьман Іван Мазепа", 2 жовтня 2022 року, фото - прес-служба ВМС України

Катери-камікадзе востаннє ходили в атаку проти рашистів майже півроку тому, підготовка нового удару триває

Міністр оборони України Олексій Резніков в своєму інтерв’ю для видання "Бабель" розповів зокрема про плани розвитку Військово-Морських Сил України. Зокрема, як сказав очільник Міноборони України, для ВМСУ на даний момент уже планується поставка двох уже готових тральників із Великої Британії та побудова аж шести корветів за турецьким проектом Ada, перший з яких уже спущено на воду.

"Навіть по флоту ― у Великій Британії в нас уже стоять два мінних тральщики з українським екіпажем і прапором. Це наш спільний проєкт. Ми спустили на воду перший корвет класу Ada в Туреччині — загалом їх буде шість", - наводить видання слова Резнікова.

Читайте також: Якщо британці відправлять тральники для ВМСУ, чи пропустить ці кораблі Туреччина через Протоки
Тральники "Чернігів" та "Черкаси" ВМСУ вперше вийшли в море під прапором України, січень 2023 року, фото - Dave Cullen

Журналісти спитали очільника Міноборони України про надводні дрони-камікадзе, котрі запам’ятались ефектним набігом на рашистські кораблі в тимчасово окупованому Севастополі наприкінці жовтня 2022 року, і про які з того часу не було нових повідомлень. Зокрема про потоплені чи атаковані кораблі окупантів.

Резніков відповів, що "ми дуже плідно над тим працюємо", в сенсі підготовки нового удару по Чорноморському флоту РФ. Водночас він також заявив, що оціночно росіяни мають в Чорному морі лише п’ять носіїв ракет "Калибр" та лише три підводні човни. Хоча для початку відомо, що ЧФ РФ має чотири субмарини проекту 636.6, здатні нести "Калібри", та один підводний човен проекту 877 на перманентному ремонті.

Окрім того, окупанти заявляли, що проводять випробування ще двох ракетних корветів проекту "Каракурт", майбутніх носіїв "Калібрів".

Морський "дрон-камікадзе" Сил оборони України 29 жовтня 2022 року йде в атаку на рашистський фрегат "Адмирал Макаров", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Чи зможуть наші катери-камікадзе після "обмежень на Starlink" ударити по кораблям з "Калібрами"