xcounter
#

Рашисти запускають Х-55 з імітатором ядерної БЧ, чому 16 САУ в ряд – погана ідея та ракета, від якої не сховаєшся: новини та події тижня війни від Defense Express

7557
Пуск ракети з HIMARS
Пуск ракети з HIMARS

Про Х-55 з імітатором ядерної БЧ, 16 САУ в ряд та ракета, від якої не сховаєшся – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Яку територію зможуть перекрити 5 батарей Patriot

Агентство міністерства оборони США з військової співпраці (DSCA) дозволило продати Швейцарії 72 зенітних ракет PAC 3 MSE до ЗРК Patriot.

Читайте також: Індія не зважає на санкції, та підтримує Росію замовленням на фрегати з "Калібрами"
ЗРК Patriot, ілюстративне фото з відкритих джерел
ЗРК Patriot, ілюстративне фото з відкритих джерел

В пакеті також йтимуть навчальні ракети, комплекти телеметрії, мішені для льотних випробувань та інша матеріально-технічна підтримка. Заявлена вартість закупівлі – 700 мільйонів доларів, строк поставки не розкривається. Яку територію зможуть перекрити такі 5 батарей Patriot – розповідаємо в окремому матеріалі.

Окупанти і САУ

За понад вісім місяців повномасштабної війни російське окупаційне військо яскраво продемонструвало нам, що вчитися на власних помилках – точно не їхня сильна сторона.

Одна з проблем окупантів у плані артилерії – це те, що вони чомусь полюбляють не розпорошувати їх на полі бою, щоб знизити ризики ураження контрбатарейним вогнем, а навпаки – розташувати їх якомога щільніше.

Російські САУ
Російські САУ "Мста-С", фото ілюстративне з відкритих джерел

Передусім можна згадати фото, що поширилося мережею декілька тижнів тому, на якому на вогневій позиції засвітилися одразу 16 (шістнадцять!) російських 152-мм САУ 2С19 "Мста-С" – фото, ймовірно, зроблене у квітні у районі Ізюму.

Водночас, як дізнався Defense Express з власних джерел, схоже, що рашистам таки набридла власна тупість, і вони на дев’ятий місяць повномасштабної війни вирішили надати своїм артилерійським підрозділам чіткі вимоги у стилі "як правильно використовувати артилерію".

Російська Х-55 з імітатором ядерної БЧ

У четвер, 17 листопада, станом на 10.40 з відкритих джерел відомо, що протиповітряна оборона столиці збила мінімум 4 дрони-камікадзе типу Shahed та мінімум дві крилаті ракети.

Одна із цих двох ворожих КР, як стало відомо Defense Express із власних джерел – це була крилата ракета типу Х-55, в якій взагалі не було бойової частини. Замість БЧ у цій рашистській ракеті було "прикручено" блок, який виступав імітатором ядерної бойової частини.

Ракета Х-55
Ракета Х-55, ілюстративне фото з відкритих джерел

Простіше кажучи – для цього удару орки взяли як мінімум одну Х-55 із свого "ядерного арсеналу", "відкрутили" з цієї ракети ядерну боєголовку і замість неї поставили пусту "болванку", і так і відстріляли по Україні. Хоча не будемо виключати, що по мірі розвитку подій таких ракет сьогодні виявиться як мінімум декілька.

Ракетні удари РФ

РФ знову завдала масованого ракетного удару, ціллю якого стали об'єкти критичної інфраструктури та міста. За попередньою інформацією, сьогодні, 15 листопада, ворогом було випущено понад 90 крилатих ракет, з яких знищено 73 одиниці.

Ту-95МС з ракетами Х-101
Ту-95МС з ракетами Х-101

Водночас можливо провести кореляцію кількості ракет, які випускає РФ по Україні й часу, який необхідний для створення відповідного запасу. Скільки часу знадобилось РФ, щоб накопичити ракети для масштабної атаки – у нашому матеріалі.

Рашисти шоковані ракетою HIMARS

У мережі з’явилося відео, яке говорить про те, що Збройні Сили України зі своїх ракетних установок HIMARS активно використовують ракети M30A1, щоб бити у тому числі по базах рашистах, перетворюючи їхнє озброєння на решето у буквальному сенсі.

Так, на відео окупант демонструє результат "прильоту" по російському "КамАЗу" – час та місце зйомки невідомі, втім, що відомо точно – рашисти явно не в захваті від перспективи, що така ракета може прилетіти на їхні позиції.

Нагадаємо, ракети GMLRS у версії M30A1 мають альтернативну боєголовку, яка оснащена близько 180 тисячами кульок з карбіду вольфраму – вона хоч і не перетворює техніку на попіл, але робить її максимально непридатною до використання. Дальність застосування – від 15 до 84 км, кругове ймовірне відхилення – 7 метрів.

Читайте також: ЗРК "Тор-М2" окупантів "промазав" ракетою по безпілотнику ЗСУ і отримав за свою помилку від M777