xcounter
#

Індія не зважає на санкції, та підтримує Росію замовленням на фрегати з "Калібрами"

8811
Корпуси недобудованих фрегатів проекту 11356 на території заводу "Янтарь", ілюстративне фото з відкритих джерел
Корпуси недобудованих фрегатів проекту 11356 на території заводу "Янтарь", ілюстративне фото з відкритих джерел

Але рашисти в своєму «фірмовому стилі» зривають строки та не виконують умови контракту

Суднобудівний завод "Янтар" в російському Калінінграді планує в 2023 році нарешті добудувати фрегат Tushil. Це один із двох кораблів проекту 11356, які росіяни будують на замовлення ВМС Індії, пояснює портал Naval News.

Як стверджують росіяни, фрегат Tushil уже начебто готовий до швартових випробувань. І що вони уже спустили на воду другий фрегат із цього замовлення під назвою Tamala.

Читайте також: Армія РФ в 2022 році отримала уже 8 нових Су-34М, і сподівається ще на 15 літаків
Фрегат Tushil для ВМС Індії перед спуском на воду в російському Калінінграді, жовтень 2021 року, зображення з відкритих джерел

ВМС Індії уже мають в своєму строю три аналогічні кораблі проекту Talwar. Фрегати Tushil та Tamala відрізнятимуться від своїх "попередників" зокрема тим, що їх вертикальні пускові установки будуть адаптовані для застосування крилатих ракет BrahMos, а не тільки 3М-54Е – протикорабельної версії ракети "Калибр".

З однієї сторони, тут парадоксальним виглядає сам факт того, що Індія досі продовжує підтримувати оборонну промисловість РФ замовленням на два фрегати, вартість контракту по яким складає 1,2 мільярди доларів. Хоча тут логіку індусів цілком можна зрозуміти: вони зараз мають в строю лише 10 фрегатів, а потрібно мінімум 24 кораблі такого класу.

Фрегат Tushil для ВМС Індії в процесі добудови, зображення з відкритих джерел

Справді парадоксальним тут є інше: навіть за таких умов рашисти примудряються не виконувати умови контрактів та зривати строки поставок продукції. Річ у тім, що фрегат Tushil завод "Янтар" уже в цьому році мав передати індійським ВМС, а фрегат Tamala – здати замовнику в наступному році. І так виходить, що росіяни майже на рік "вибились з графіку" за цим замовленням.

Раз на те пішло, фрегати Tushil і Tamala – це кораблі Адмирал Бутаков" із заводським номером 01360 (спуск на воду відбувся у 2016 році) та "Адмирал Истомин" під заводським номером 01361 (спуск на воду відбувся у листопаді 2017 року для звільнення стапелю). Ці фрегати будувались на замовлення Чорноморського флоту РФ, але "в останній момент" ці кораблі росіянам стали "непотрібні". Але їх вдалось "загнати" Індії.

Корпуси недобудованих фрегатів проекту 11356 на території заводу "Янтарь", ілюстративне фото з відкритих джерел

Російський "Центр анализа стратегий и технологий" стверджував, що силову установку для "Адмирала Бутакова" (він же індійський Tushil) РФ встигла придбати "про запас" ще в 2013 році. Тому що росіянам "сповільнює" добудову першого з двох фрегатів для ВМС Індії – питання цікаве, й лишається відкритим.

Читайте також: Рашисти кажуть, що вони в три зміни перетворюють крадені пралки на "Торнадо-С" і "Торнадо-Г"