xcounter
#

Армія РФ в 2022 році отримала уже 8 нових Су-34М, і сподівається ще на 15 літаків

4059
Рашистський Су-34М під час випробувального польоту влітку 2022 року, фото з відкритих джерел
Рашистський Су-34М під час випробувального польоту влітку 2022 року, фото з відкритих джерел

Рашистський ОПК намагається прискорити темпи виробництва, але в дію може вступити "неочікуваний фактор"

Російська "Объединенная авиастроительная корпорация" (ОАК) 16 листопада 2022 року оголосила, що передала збройним силам РФ чергову партію літаків Су-34М. Як стверджують самі рашисти, ці "борти" пройшли весь цикл випробувань і вже перелетіли на місце постійного базування. Аналітики ворожого ЦАСТ вважають, що в цьому епізоді ОАК передала російським військовим чотири літаки Су-34М. Таким чином, за 2022 рік "ВКС РФ" отримали уже 8 літаків цього типу.

Поставка перших чотирьох Су-34М відбулась у червні 2022 року, ці літаки ймовірно увійшли в склад 227-го авіаполку 303-ої змішаної авіадивізії 11-ої армії ВПС та ППО Східного військового округу, який бере участь у війні проти України. Тобто – це додаткові 4 літаки, які рашисти могли використати для ударів по нашій землі.

Читайте також: Про що говорить катастрофа Су-34 у Єйську ту Су-30 в Іркутську: покадрово розбираємо падіння літаків
Рашистський Су-34М під час випробувального польоту влітку 2022 року, фото з відкритих джерел

На перший погляд, вісім Су-34М, поставлених у 2022 році – це мало. Зважаючи на те, що за консервативними оцінками аналітиків Oryx, рашисти цьогоріч втратили уже мінімум 16 літаків цього типу. Але з іншої сторони, аж вісім Су-34М протягом року – це аномальний як для російського авіапрому результат.

Зараз ОАК виконує контракт з Міноборони РФ, укладений в 2020 році, на поставку 24 літаків цього типу протягом 2021-2024 років. Умови контракту передбачають поставку 8 літаків на рік, у 2021 році росіяни "вижали" лише 4 літаки. І таким чином, в 2022 році оркам формально вдалось удвоє збільшити середньорічний темп поставок Су-34М. На додачу – ЦАСТ стверджує, що у серпні 2022 року Міноборони РФ начебто дало додатковий контракт на виготовлення 15 літаків типу Су-34, деталі якого не розголошуються.

Рашистський Су-34М під час випробувального польоту влітку 2022 року, фото з відкритих джерел

Але як водиться у подібних випадках, у дію можуть вступити неочікувані фактори. Наприклад – якщо фахівці російського авіапрому почали "штурмовщину", це може обернутись потім раптовими неполадками на уже зданих літаках, причому в найгостріший момент. Як це було наприклад із Су-30СМ у жовтні 2022 року. Який проходив випробування над Іркутском,і розбився через відмову бортових систем. Рашисти стверджували, що "підкачала" система подачі кисню. Але найбільш ймовірно, що там вийшла із ладу цифрова електродистанційна система керування СДУ-10, в якій використовувалась зокрема західна електроніка.

Інший фактор – професійні льотчики у "ВКС РФ" майже вибиті, лишаються малокваліфіковані. "Професіоналізм" який здатен "угробити" будь-яку нову машину.

Виробництво Су-34, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: РФ може знадобитись 20 років, щоб відновити втрати по літакам під час війни проти України