xcounter
#

Рашисти кажуть, що вони в три зміни перетворюють крадені пралки на "Торнадо-С" і "Торнадо-Г"

85043
Рашистська система залпового вогню "Торнадо-С", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистська система залпового вогню "Торнадо-С", ілюстративне фото з відкритих джерел

Схоже, вони знайшли безвідмовне джерело ресурсів, аби прозвітувати про "виконання контракту за держзамовленням"

Армія РФ отримала партію реактивних систем залпового вогню "Торнадо-С" і "Торнадо-Г", які були виготовлені на потужностях підприємства "Мотовилихинские заводы". Про це заявляє прес-служба російської корпорації "Ростех".

Представники корпорації стверджують, що цю партію РСЗВ вони виготовили в строк, встановлений державним оборонним замовленням. І також – що "Ростех" начебто уже почав штампувати "Торнадо-С" і "Торнадо-Г" у три зміни, для чого вони наймають додатковий персонал, збільшують заробітні плати й закуповують додаткове обладнання.

Читайте також: Рашисти прикрились жінками та дітьми, щоб в обхід санкцій красти електроніку для танків та "літаючих мопедів"
Передача в армію РФ партії "Торнадо-Г", листопад 2022 року, фото - "Ростех"

"Торнадо-Г" - це російська модернізація БМ-21 "Град". В строю армії РФ є до 180 машин цього типу, вказує The Military Balance 2022 Як стверджують самі рашисти, «Торнадо-Г» відрізняється від свого попередника більш досконалою системою управління вогнем та підвищену до 40 км дальність стрільби. За консервативними оцінками порталу Oryx, за час війни проти України орки вже втратили 5 знищених "Торнадо-Г", ще 9 машин цього типу стали трофеями ЗСУ.

"Торнадо-С" - російська модернізація системи "Смерч", російські військові мають до 20 таких машин. Як заявляють росіяни, "Торнадо-С" має збільшену до 120 км дальність стрільби та начебто може застосовувати керовані снаряди 9М544 (для оснащення яких використовуються звичайні комерційні мікросхеми).

"Начинка" керованого рашистського снаряда 9М544 до "Торнадо-С", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Схоже, російський ОПК в особі "Ростеха" почав "мега-проект" по "штампуванню" в три зміни систем "Торнадо-С" і "Торнадо-Г". Для якого вони мають відповідний обсяг ресурсів – 2000 систем БМ-21 "Град" на зберіганні. Та налагоджений канал нелегальних поставок електроніки "побутового призначення".

Західні ЗМІ уже розкривали нюанс, що РФ для обходу санкцій в сфері ОПК уже буквально прикрились жінками та дітьми. І що в руках рашистів будь-яка пральна машинка або інший побутовий пристрій одразу перетворюється на джерело мікросхем для виробництва зброї.

Виробництво бойових частин до керованих рашистських снарядів 9М544 системи "Торнадо-С", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Яку кількість систем реактивної артилерії мають рашисти "в запасі", і що з цього отримають "чмобіки"