xcounter
#

Рашистам лише на дев’ятий місяць повномасштабної війни дійшло, що ставити 16 САУ в ряд – погана ідея

63687
Російська САУ 2С5 "Гиацинт-С" веде вогонь, фото ілюстративне
Російська САУ 2С5 "Гиацинт-С" веде вогонь, фото ілюстративне

Окупанти вирішили зробити "роботу над помилками" зі своєю артилерією, але як це буде втілено на практиці – вже інше питання

За понад вісім місяців повномасштабної війни російське окупаційне військо яскраво продемонструвало нам, що вчитися на власних помилках – точно не їхня сильна сторона.

Особливо яскраво окупанти це демонструють у контексті своєї артилерії, втративши станом на 14 листопада, за даними Генштабу, вже 1839 ворожих артилерійських систем.

Читайте також: Промовисте фото, яке говорить про слабкі та "сильні" місця російської артилерії
сау
САУ "Мста-С", фото ілюстративне

Одна з проблем окупантів у плані артилерії – це те, що вони чомусь полюбляють не розпорошувати їх на полі бою, щоб знизити ризики ураження контрбатарейним вогнем, а навпаки – розташувати їх якомога щільніше.

Один з яскравих нещодавніх прикладів – втрата одразу п’яти 152-мм САУ "Мста-С", які рашисти розташували ледь не впритул одна до одної і зробили їх приємним подарунком для HIMARS.

Також можна згадати і фото, що поширилося мережею декілька тижнів тому, на якому на вогневій позиції засвітилися одразу 16 (шістнадцять!) російських 152-мм САУ 2С19 "Мста-С" – фото, ймовірно, зроблене у квітні у районі Ізюму.

сау мста-с
Російські САУ "Мста-С", фото ілюстративне з відкритих джерел

Водночас, як дізнався Defense Express з власних джерел, схоже, що рашистам таки набридла власна тупість, і вони вирішили надати своїм артилерійським підрозділам чіткі вимоги у стилі "як правильно використовувати артилерію".

Зокрема, наразі рашистські артилеристи мають обирати вогневі позиції з урахуванням максимальної дистанції до цілі, а також організовувати повзводне, попарне та погарматне розташування підрозділів, не скупчуючись в одному місці.

На виконання завдання рашистам відводиться три хвилини, після чого вони мають змінити позицію. Зрештою, виконувати бойове завдання окупанти мають лише тоді, коли паралельно працює безпілотник і "фіксує" цілі або ж інші засоби спостереження.

У теорії такі настанови звучать доволі стандартно для сучасного поля бою та з урахуванням можливостей ЗСУ ефективно "реагувати" у відповідь високоточною зброєю. Втім, питання в тому, що окупанти можуть "забити" й на такі "життєво важливі" настанови.

Читайте також: Для яких завдань на полі бою рашисти дістали свої "сталінські" 152-мм гаубиці