xcounter
#

Рашисти так і не навчилися розпорошувати свої САУ, тому втратили одразу п’ять систем в одному місці (відео)

6969
САУ 2С19М1 "Мста-С", фото ілюстративне
САУ 2С19М1 "Мста-С", фото ілюстративне

ЗСУ не пробачають окупантам таких помилок

Збройні Сили України під час наступу на Луганщині у селі Невське знищили одразу п’ять російських 152-мм самохідних артилерійських установок. Відео зі знищеними установками опубліковано на Youtube-каналі головного редактора видання "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова.

Так, у результаті влучного вогню українських військових було знищено п’ять САУ "Мста-С" (чотири – зруйновано вщент, ще одна – пошкоджена), а також дві вантажівки з боєприпасами.

Читайте також: Відправка в пекло двох САУ "Мста-С" високоточною зброєю: ідеальна контрбатарейна боротьба від ЗСУ (відео)

Відзначається, що по ворожих артилерійських системах ймовірно працювала ракетна система M142 HIMARS з високоточними ракетами GMLRS.

САУ
Знищені та пошкоджена російські САУ "Мста-С"

У контексті цієї новини варто звернути увагу на такі фактори. Передусім це знищення одразу п’ять самохідних артилерійських установок в одному місці, що насправді є доволі рідкісним явищем. Як приклад можна згадати, коли "Холодноярівці" ювелірно розгромили цілий дивізіон ворожих САУ "Мста-С".

Друге, що витікає з першого – російська армія так і не навчилася розпорошувати свою артилерію – на відео бачимо, що окупанти хотіли "сховати" свої САУ, але розташували їх ледь не впритул одна до одної.

Знищена САУ "Мста-С"

До речі, варто звернути увагу й на таке – у цьому епізоді ЗСУ знищили саме модернізовані САУ "Мста-СМ2" – і, згідно з даними Oryx, це вперше, коли цей тип САУ було знищено на полі бою, раніше ЗСУ брали ці САУ тільки як трофеї (усього рашисти втратили 17 таких САУ, з них 4 – знищено, ще одна – пошкоджена, інші – трофейні).

Читайте також: Оновлення артилерії ЗСУ: скільки необхідно і скільки займе часу та чому наявні та трофейні САУ "Мста-С" можуть прослужити доволі довго