xcounter
#

Промовисте фото, яке говорить про слабкі та "сильні" місця російської артилерії

34619
Промовисте фото, яке говорить про слабкі та "сильні" місця російської артилерії

І також про те, чому Україні потрібно більше "натівської" артилерії

Артилерія залишається основним засобом вогневого ураження противника у війні України з російськими окупаційними військами. У цьому контексті досить промовисте фото з супутника, яке нещодавно з’явилося в мережі.

артилерія ЗСУ армія РФ
Зображення поля з артилерійськими вирвами

На фото вище – зображення з супутника поля на Харківщини з сотнями вирв від артилерійських снарядів.

Читайте також: ЗСУ опановує нову зброю ще до її офіційної передачі: у Міноборони анонсували сюрпризи для окупантів

І це вкотре доводить передусім те, що радянська артилерія – як армії РФ, так і Збройних Сил України – має серйозні проблеми із точністю влучення. Як приклад можна згадати випадок, коли гаубицям Д-30 потрібно було зробити 23 постріли, щоб знищити три бронетранспортери.

Д-30
Гаубиці Д-30

Водночас РФ цей недолік компенсує кількістю – як артилерійських зразків, що перебувають на озброєнні армії РФ, так і боєприпасів, які випускаються по позиціях українських військових та інших об’єктах, зокрема й житловим будівлям.

Рубіжне
Знищене рашистами Рубіжне

Так, наприклад, за інформацією Defense Express, на один наш постріл з гаубиці приходиться 20 російських. Водночас з появою в ЗСУ 155-мм артилерії від наших союзників перевагу окупантів у кількості можна компенсувати точністю – але для цього Україна повинна продовжуватися озброюватися сучасними зразками ОВТ.

Зрештою, як зауважив у своєму сьогоднішньому зверненні Міністр оборони України Олексій Резніков, для ЗСУ вже "отримали від партнерів, придбали на ринку, виготовили та передали значну кількість зброї", якої б "вистачило для переможної оборони від будь-якої армії у Європі", але "не від росії", яка має в своєму запасі значну кількість ОВТ.

Читайте також: Українські фахівці здобули рідкісний зразок протикорабельної ракети рашистів (фото та відео)