xcounter
#

ЗСУ опановує нову зброю ще до її офіційної передачі: у Міноборони анонсували сюрпризи для окупантів

MQ-1C Grey Eagle - один з кандидатів на "сюрприз"
MQ-1C Grey Eagle - один з кандидатів на "сюрприз"
15015

Збройні Сили України значно економлять час від отримання нової зброї до її практичного використання проти армії РФ

Міноборони України змогло організувати вкрай ефективне проведення опанування нових видів озброєння та військової техніки, яка передається ЗСУ у межах допомоги від союзників. Про підходи повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Я провів багато дискусій з іноземними колегами, щоб запустити завчасну підготовку команд для різних типів зброї, по яких ще немає політичних рішень. Навчання за деякими позиціями почалося ще у березні", - повідомив очільник Міноборони.

Читайте також: Лицемірство як воно є: у Німеччини знайшли причину не передавати далекобійні ракетні системи М270 Україні

Завдяки цьому стає зрозумілим вкрай швидке опанування, зокрема, берегового комплексу Harpoon Coastal Defense System, який вже на бойовому чергуванні. А також великої кількості артилерійських систем, таких як САУ Krab та FH70, CAESAR та M109A3.

САУ Krab
САУ Krab

Таким чином вдається мінімізувати час від політичного рішення, до потрапляння озброєння на передову. І стає зрозумілим, як буквально через декілька днів після офіційного оголошення рішення щодо передачі озброєння воно вже активно застосовується проти армії РФ.

Також Олексій Резніков повідомив, про кількість військовослужбовців ЗСУ, які зараз проходять чи розпочнуть найближчим часом опанування озброєння. Мова йде про 1,5 тисячі захисників України. Враховуючи те, що доволі часто навчання проходять не повний екіпаж, а лише критичні члени розрахунку, або взагалі лише майбутні інструктори, то цю кількість осіб можливо оцінити, як доволі високою.

Слід зазначити, що такі заяви очільника Міноборони дозволяють сподіватися, що навчання на HIMARS та M270, які передаються США та Великобританією вже завершені, або знаходяться на завершальних етапах.

M270
M270

Більше того, Олексій Резніков зробив доволі цікавий анонс, коли перераховував передане союзниками озброєння та натякнув, що про деякі види зброї публічно не повідомлялось, але вони вже використовуються Збройними Силами України.

"Це далеко не повний перелік, про деякі інші системи сучасних озброєнь ще зарано говорити, ми розповімо пізніше. Але їхню дію відчує на собі ворог вже зараз", - заявив голова Міноборони України.

Більше того, анонсовано отримання від союзників найближчих пакетах допомоги "серйозні БПЛА". Що саме криється під цим невідомо, але у західних ЗМІ вже ходять розмови про передачу США ударних дронів MQ-1C Grey Eagle.

MQ-1C Grey Eagle
MQ-1C Grey Eagle
Читайте також: Резніков розповів цікаві подробиці про кількість 155-мм снарядів до нової "арти", яка є в ЗСУ