xcounter
#

Протикорабельні ракети Harpoon вже на бойовому чергуванні - офіційно

7243
RGM-84 Harpoon
RGM-84 Harpoon

Береговий комплекс Harpoon Coastal Defense System з дальністю вогню до 150 км - вже боронить Україну

Оборон узбережжя України на Чорному морі вже посилена ракетним комплексом Harpoon, точніше - береговим ракетним комплексом Harpoon Coastal Defense System, який ЗСУ отримали у якості допомоги від Данії. Про передачу цієї зброї було офіційно повідомлено лише 23 травня, тобто трохи більше двох тижнів тому.

Водночас про його успішне розгортання, вже як факт, який відбувся у минулому часі, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Читайте також: Резніков розповів цікаві подробиці про кількість 155-мм снарядів до нової "арти", яка є в ЗСУ

"Берегову оборону посилено надзвичайно ефективними комплексами Harpoon, які в поєднанні з нашими "Нептунами" вже змушують ворожий флот триматися на відстані, щоб не повторити долю флагмана ЧФ РФ - крейсера "Москва", - повідомив очільник Міноборони. Нижче одне з небагатьох відео з цією системою.

Таким чином, можливо зробити припущення, що Harpoon Coastal Defense System вже далеко не перший день включені до складу сил оборони України. Що говорить про доволі швидке або завчасне опанування цього комплексу нашими військовими.

Також нагадаємо, що для посилення ЗСУ цим видом озброєння працювали разом не тільки Данія, яка розконсервувала береговий комплекс, а й Великобританія та Нідерланди, які передали, відповідно, ракети RGM-84D Harpoon Block 1C та RGM-84C Harpoon Block 1B. Дальність польоту ракет у цих версіях становить, за різними джерелами від 139 до 150 км.

RGM-84 Harpoon
RGM-84 Harpoon

Загалом, це дозволяє додатково прикрити доволі широку зону акваторії Чорного моря, а розміщення батарей Harpoon дозволяє побудувати значно стійкішу оборону узбережжя від можливих дій Чорноморського флоту РФ.

Нижче орієнтовні зони прикриття Harpoon Coastal Defense System акваторії виходячи із теоретично можливих пускових районів.

Harpoon дальність
Читайте також: Лицемірство як воно є: у Німеччини знайшли причину не передавати далекобійні ракетні системи М270 Україні