xcounter
#

Резніков розповів цікаві подробиці про кількість 155-мм снарядів до нової "арти", яка є в ЗСУ

29443
Резніков розповів цікаві подробиці про кількість 155-мм снарядів до нової "арти", яка є в ЗСУ

А також оприлюднив деякі деталі про постачання 155-мм артилерійських систем від союзників

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів деталі про постачання Збройним Силам України ствольної та реактивної артилерії.

Так, за словами Резнікова, польські САУ Krab вже готові нищити рашистів – ці САУ стали п’ятим видом артилерії 155-мм калібру, що стали на озброєння ЗСУ з початку повномасштабної війни з РФ – "арта" з Польщі приєдналася до гаубиць M777, FH70, CAESAR та M109A3.

Читайте також: Гаубиці M777 нищать окупантів: відправляють "у космос" башти танків та хірургічно накривають "Гради" (відео)
M109
Норвезька САУ M109 в Україні

Як зазначає очільник оборонного відомства України, станом на сьогодні Міноборони забезпечило постачання до ЗСУ понад 150 артилерійських систем 155-мм калібру.

САУ Caesar
Французькі САУ CAESAR із складу 55-ої окремої артилерійської бригади на фронті, фото – прес-служба Угрупування Об’єднаних Сил ЗСУ

Але найголовніше – це те, що запаси снарядів цього калібру вже на 10 % переважають запаси снарядів великих калібрів радянського типу, на які могли розраховувати ЗСУ станом на 24 лютого 2022 року.

M777
Гаубиці М777

Разом з тим, як зауважує Резніков, оскільки точність сучасної 155-мм "арти" вища за точність, яку мають радянські зразки, то й розхід цих снарядів буде значно меншим. Як приклад можна згадати ось цей випадок зі знищенням цілі гаубицею M777 з першого пострілу.

FH70
Гаубиця FH70

Крім того, Збройні Сили України вже отримали понад півсотні гармат інших значних калібрів – наразі снаряди до них становлять понад 75 % того обсягу, що був в активі наших військових до повномасштабного вторгнення.

Щодо потреб у 155-мм артилерії Резніков зазначає наступне: "Хочу підкреслити, що, наприклад, по артилерії 155-мм калібру Міноборони вже виконало початковий запит від Збройних Сил на 90%. На 100% ця початкова потреба буде закрита протягом 1-2 тижнів".

РСЗВ RM-70
РСЗВ RM-70

Разом з тим, потреба у таких системах постійно збільшується – за словами Резнікова, Генштаб реагує на ці зміни і Міноборони надає відповідні завдання своїй команді: "Вже маємо чіткий план поставок артилерії до кінця липня".

Резніков також зауважує що наразі допомагають нищити рашистів і "десятки одиниць РСЗВ радянського зразка та десятки тисяч снарядів, сотні мінометів і сотні тисяч пострілів до них".

Читайте також: "Боги війни" ЗСУ феноменально відстрілялись із САУ CAESAR (фото)