xcounter
#

Рашисти заявили про "ноу-хау" для своїх ПТРК, яке "навіть НАТО не вигадає", але це вже давно є в "Стугні"

6617
Росіяни "вигадали" пульт дистанційного управління для ПТРК
Росіяни "вигадали" пульт дистанційного управління для ПТРК

Окупанти показали пульт дистанційного управління для своїх протитанкових ракетних комплексів

Російські пропагандистські ресурси нещодавно на своїх каналах у соцмережах опублікували відео, в якому йдеться про те, що окупанти розробили для своїх протитанкових ракетних комплексів систему дистанційного управління, робота якої демонструється на ПТРК "Фагот".

Так, на відео вище показана робота "модернізованого" ПТРК "Фагот" – як заявляють окупанти, всього з установки з дистанційним управлінням було здійснено п’ять пострілів, і усі випущені ракети нібито уразили свої цілі.

Читайте також: "Стугна" несподівано показала дійсно унікальну здібність: про що розповіло одне відео зі знищенням рашистів
птрк
Російське "ноу-хау" – пульт дистанційного управління для ПТРК "Фагот"

"На монітор виводиться зображення з прицілу, наведення відбувається за допомогою джойстика, пуск ракети – натисканням кнопки", – описують окупанти функціонал свого оновленого ПТРК, який...вже давно було реалізовано в українському протитанковому ракетному комплексі "Стугна".

ПТРК
Оператор за дистанційним пультом управління для ПТРК "Фагот"

Причому рашисти на відео в типовій для себе манері заявили про "аналоговнєтність" своєї розробки. "Я такого даже предположить не мог. Такое даже НАТО не придумает", – каже один з рашистів.

Але фактично окупанти аж ніяк не вигадали нічого нового – на відео можна побачити звичайний термінал управління, завдяки якому можна керувати протитанковою ракетою після пуску.

Як кажуть рашисти, такий термінал можна встановити на відстані 50 метрів від позиції самої пускової установки – хоча не виключено, що цю цифру вони просто "підгледіли" у ТТХ тієї ж "Стугни".

Кадри роботи ПТРК "Стугна", яка керується з виносного пульта управління

Також окупанти зазначають, що крім "Фагота", систему дистанційного управління також "прилаштують" і на інші свої протитанкові ракетні комплекси – "Конкурс-М" та "Корнет".

У контексті "нової" розробки окупантів варто зауважити, що поки що, судячи з усього, йдеться по суті про ініціативний проект і кустарне виробництво – про запуск таких терміналів управління у серію поки що не говорять, тому тут можна сумніватися як в кількості, так і в ефективності та якості таких "саморобок".

ПТРК "Стугна" ефектно збиває російський "літаючий танк" – гелікоптер Ка-52

Хоча з іншого боку, звичайно, варто констатувати факт, що ворог продовжує вчитися і робить висновки за результатами використання тих чи інших зразків озброєння та військової техніки. Бо зрештою, передусім виносне управління є однією з найкрутіших переваг української "Стугни" у порівнянні з російськими ПТРК.

Читайте також: Наочна концептуальна перевага української "Стугни" над російським "Корнетом" у одному відео