xcounter
#

"Стугна" несподівано показала дійсно унікальну здібність: про що розповіло одне відео зі знищенням рашистів

"Стугна" несподівано показала дійсно унікальну здібність: про що розповіло одне відео зі знищенням рашистів
150753

ПТРК "Стугна-П" показав ще одну приємну для бійців ЗСУ особливість

Майже кожного дня у мережі з'являється чергова порція відео з роботою протитанкового ракетного комплексу"Стугна-П" від ДККБ "Луч", за допомогою якого наші бійці нищать армію РФ.

Але час від часу на камеру потрапляє таке, що змінює уяву про реальні можливості цієї зброї. А здавалось, що "Стугна-П" показала все, включно зі знищенням вертольотів. Наприклад на наступному відео, нібито, черговий успішний пуск, щоправда ускладнений кутовою швидкістю цілі.

Читайте також: ЗСУ могли щонайменше пошкодити розвідувальний корабель окупантів під час боїв за Зміїний

Увагу слід звернути на різкий маневр ракети, який оператор вимушений був здійснити після її "встрілювання" у лазерну тропу для того, щоб наздогнати ціль. Для цього боєць просто поклав на бік джойстик, але ракета виконала маневр та не втратила керування. В результаті - ціль, а це був БТР-80 з десантом на броні, успішно знищено.

Справа в тому, що оператори ПТРК намагаються уникнути різких рухів та ведуть ракету максимально плавно. Це пов'язано якраз із ризиком втрати керування. Але насправді запас надійності у "Стугни" просто астрономічний.

Зазначимо, що здійснити результативний пуск по таким цілям значно важче ніж по стаціонаним або тим, які рухаються на оператора. Що аж ні як не применшує цінність наступного епізоду, на якому ворожому БМП просто відриває башту від зустрічі зі "Стугною".

Читайте також: Смерть із темряви: розвідка ДШВ показала як нищить рашистів уночі