xcounter
#

Рашисти втратили одразу два танки на власних мінах, одну з машин бійці "Сталевого кордону" добили дроном

3117
FPV-дрон цілить у ворожий танк
FPV-дрон цілить у ворожий танк

Це насправді доволі показовий випадок, який акцентує на тому, що власні міни теж можуть бути серйозною небезпекою

Державна прикордонна служба України опублікувало відео з двома російськими танками, які на Куп’янському напрямку, де зараз противник намагається прорвати позиції Сил оборони України, здійснили невдалий штурм, підірвавшись на своїх же мінах.

Як відзначають у ДПСУ, один з танків противника вибухнув одразу, інший лише втратив "гусянки", втім, жити йому судилося недовго — танк добили бійці "Сталевого кордону" FPV-дроном.

Читайте також: У Німеччині поновлюють виробництво мін DM22: скільки на це піде років

Це вже не вперше, коли окупанти так втрачають свою техніку, напоровшись на власні ж міни — тут можна згадати нещодавній епізод, коли ворог таким чином втратив одразу свій танк Т-90М "Прорыв" та БМП-3.

танк Т-90М війна
Російський танк Т-90М, який підірвався на мінах, фото — група "Гострі картузи"

І це привід знову нагадати, що через щільність мінних полів на полі бою такі втрати цілком ймовірно не рідкісні та не всі фіксуються на фото чи відео — і трапляються вони, на жаль, і з нашої сторони.

Тому важливим аспектом на сьогодні є максимально ретельно фіксувати розташування власних мінних полів, насичувати військо засобами розмінування та якнайкраще тренувати екіпажі бронетехніки, щоб вони мали якнайбільше досвіду з подолання таких перешкод.

Як приклад, нещодавно в компанії "Енергія-2000" представили нове програмне забезпечення для тренажера танка Т-72ЕА, де, серед усього, було максимально наближено до реальності відпрацювання проходження мінних полів.

тренажер танка Т-72ЕА
Фото — АрміяInform, автор Олександр Шульман

Також тут можна згадати новину, що компанія "Метінвест" розпочала серійне виробництво танкових тралів, які базуються на удосконаленій конструкції колійних мінних тралів КМТ-7.

Читайте також: Чи можна точно порахувати, скільки справді снарядів РФ уже отримала від Північної Кореї