xcounter
#

У "Метінвест" розповіли про серійне виробництво танкових тралів на основі покращеної конструкції КМТ-7

3865
Всі фото — "Метінвест"
Всі фото — "Метінвест"

Сьогодні компанія може виготовляти п’ять мінних тралів на місяць і вже постачають їх до Сил оборони України

Компанія "Метінвест" на своєму офіційному сайті повідомляє, що у межах ініціативи "Сталевий Фронт" запустила серійне виробництво танкових протимінних тралів — вони пройшли всі необхідні тести від Міноборони України і "Метінвест" вже передав партію тралів до підрозділів Нацгвардії та ЗСУ.

мінний трал
Мінний трал від "Метінвеста"

У компанії наголошують, що їхні протимінні трали — це "суто український продукт, що виготовляється з української сталі". Конструкція цих тралів базується на танкових колійних мінних тралах КМТ-7, яку українські фахівці удосконалили з метою підвищення рівня надійності та стійкості.

Читайте також: ЄС має конфісковані броньовики і "технічки" Toyota, які можна віддати ЗСУ
мінний трал Метінвест
На виробництві мінних тралів

Проєкт розробки та виготовлення мінних тралів "Метінвест" розпочав влітку цього року, зараз компанія може виготовляти п’ять таких тралів на місяць, вартість одного оцінюється у 2,5 млн грн разом з додатковим обладнанням — це орієнтовно 65-67 тисяч доларів.

Мінний трал метінвест
Мінний трал

Вага одного комплекту — 6,5 тонн, розмір — 3,77 на 3,44 метра. "За нормативами ЗСУ один трал має витримувати 4-5 підривів протитанкових мін. Оскільки трали працюють у парі, обидва мають витримувати від 8 до 10 підривів. Трал штатно кріпиться на основні боєві танки ЗСУ", — відзначається у повідомленні.

Д-20
Макети, які з безпілотника можна сплутати з 152-мм гармато-гаубицями Д-20

Нагадаємо, раніше у "Метінвест" повідомляли, що виготовляють реалістичні копії гаубиць та РЛС — на потужностях підприємства виготовлено понад 250 високоточних макетів такої техніки, як радянська 152-мм гармато-гаубиця Д-20, американська 155-мм гаубиці M777, а також радіолокаційні станції 36Д6 та AN/MPQ-64 Sentinel.

Читайте також: У РФ показали, уламки ракети "С-200" для ударів по наземних цілях і це дуже небезпечний маркер