xcounter
#

Щоб армія РФ марно витрачала свою зброю, в Україні роблять реалістичні копії гаубиць та РЛС (фото)

6012
Гаубиця M777, фото — АрміяInform
Гаубиця M777, фото — АрміяInform

Україна активно використовує макети як "приманку" для окупантів, і чим більше їх буде на полі бою, тим більше окупанти витратять на них своїх ракет та дронів-камікадзе

Група "Метінвест" розробила та постачає Збройним Силам України реалістичні макети різного озброєння та військової техніки, завдяки яким наші військові зможуть "виманювати" російські дрони та боєприпаси і дурити ворога на полі бою.

Як розповідають у "Метінвесті", макети створюються спільно з фахівцями з ЗСУ, і постійно удосконалюються, щоб максимально ефективно вводити в оману противника на полі бою.

Читайте також: Західне ЗМІ показало виробництво українських ракет "Трембіта", які також будуть дурити російське ППО

155-мм гаубиця M777
Макет 155-мм гаубиці M777, всі фото — "Метінвест"

Відзначається, що станом на сьогодні ЗСУ було безоплатно передано понад 250 макетів, які імітують артилерійські системи та радіолокаційні станції.

гармато-гаубиця Д-20 макет
Макети, які з безпілотника можна сплутати з 152-мм гармато-гаубицями Д-20

Так, на фото, які опублікували у "Метінвесті", можна впізнати дійсно реалістичні копії радянської 152-мм гармато-гаубиці Д-20, американської 155-мм гаубиці M777, а також радіолокаційних станцій 36Д6 та AN/MPQ-64 Sentinel.

РЛС 36Д6
Копія РЛС 36Д6
Загалом вже не секрет, що Збройні Сили України активно використовують на полі бою різні макети, які за умови реалістичного відтворення як самого макета, так і позицій навколо нього безпосередньо на полі бою, дійсно здатні ввести в оману ворога.

РЛС AN/MPQ-64 Sentinel макет
Копія радару AN/MPQ-64 Sentinel
Так, наприклад, ще у серпні минулого року західні ЗМІ розповідали, що українські військові "виманювали" навіть російські крилаті ракети "Калибр", використовуючи хибні цілі на полі бою.

А в Чехії для цих цілей для України виготовляють гумові макети ракетних систем M142 HIMARS та M270 MLRS, які коштують вчетверо менше за ту ж ракету Javelin.

Читайте також: Чим армія РФ хоче дурити на полі бою: окупанти показали доволі невдалі макети своєї зброї