xcounter
#

Чим армія РФ хоче дурити на полі бою: окупанти показали доволі невдалі макети своєї зброї

7035
"Камаз" за версією окупантів
"Камаз" за версією окупантів

Використанням макетів на полі бою нікого не здивуєш, але тут теж має бути адекватний підхід

Майстерно зроблений макет того чи іншого типу озброєння та військової техніки здатен привернути увагу противника та використати як час, так і боєприпаси для знищення "хибної цілі" – і хоча зі зрозумілих причин кадри такої діяльності не завжди потрапляють на широкий загал, але з початку повномасштабного вторгнення як українські, так і російські військові активно використовують макети на полі бою.

С-300
Надувний макет С-300 окупантів, фото ілюстративне

І хоча сучасні безпілотники дають доволі якісну картинку, яка дозволяє роздивитися низку важливих деталей, якісно підготовлена позиція та реалістичний макет цілком можуть обдурити противника, що неодноразово демонстрували на практиці українські військові.

Читайте також: Рашисти поки не мають успіхів зі своїми "танками-камікадзе", але остаточно "списувати" таку загрозу не варто

Втім, іноді трапляються й доволі невдалі зразки, як-от нещодавно російські пропагандисти, зокрема "вєчнопольотний" Telegram-канал Fighterbomber, продемонстрували у своїх соцмережах варіанти макетів зброї, реалістичність яких іронічно сприймають й самі окупанти.

Наприклад, на фото вище – те, що оператор безпілотника має прийняти за "Камаза", знизу – начебто має переконати, що він насправді є зенітним ракетно-гарматним комплексом "Панцирь-С1".

Замаскований гілками варіант хоч і виглядає дещо краще, але насправді теж важко уявити, що він здатен відіграти роль тієї ж вантажівки чи, ба більше, "Панциря" – хоча якщо не вигадувати велосипед, то таке "нагромадження" цілком могло б зійти за невеликий склад з БК.

ЗРГК
Ось це має бути "замаскованим" ЗРГК "Панцирь-С1"

Таку підробку насправді можна цілком поставити в один ряд з ще однією улюбленою розвагою окупантів, а саме бронювання машин деревиною, яке об’єктивно вийшло на новий недосяжний рівень, коли "Урали" вже ледь не серійно обліплюють деревиною.

Читайте також: Знищення "у трьох актах" або як ЗСУ утилізували ще один російський Т-90М "Прорыв" (відео)