xcounter
#

Окупанти на своїх Т-90М та БМП-3 напоролися на власні міни, і "Гострі картузи" добили ворожу техніку

35162
Один з пошкоджених російських Т-90М
Один з пошкоджених російських Т-90М

Російське окупаційне військо з лютого 2022 втратило як мінімум 40 своїх танків Т-90М "Прорыв" і сотні своїх БМП-3

Група "Гострі картузи" у своїх соцмережах розповіла про цікавий епізод, як російські військові в одному епізоді втратили одразу свій новітній основний бойовий танк, а також бойову машину піхоти.

Як йдеться у повідомленні, обидві машини противника — і танк Т-90М "Прорыв", і їхня БМП-3М підірвалися на власних протитанкових мінах. І якщо танк у результаті отримав серйозні пошкодження, то БМП лише втратила одну "гусянку" і рашисти цілком могли відтягти її і полагодити.

Читайте також: Менше двох місяців знадобилось, щоб відремонтувати пошкоджені Leopard 2A4 для ЗСУ
Т-90М
Російський танк Т-90М, який підірвався на мінах, фото — група "Гострі картузи"

Втім, у результаті ефективної роботи бійців групи "Гострі картузи", російська бойова машина піхоти залишилася без своєї башти і відправилася у категорію "металобрухт".

знищена БМП-3
Знищена російська БМП-3, фото — "Гострі картузи"

Окремо варто наголосити на тому, що у повідомленні акцентується на втратах озброєння від власних протитанкових мін. "Таке відбувається дуже часто, та нажаль з обох сторін", — відзначають "Гострі картузи".

Дійсно, тут можна, наприклад, згадати той же випадок, коли рашисти на своєму танку Т-62М просто проїхалися на мінах, але важливіше вкотре наголосити на тому, наскільки серйозною сьогодні на полі бою для наших військових є така перепона, як мінні поля противника.

Читайте також: Як частіше РФ стала бити "Ланцетами" й КАБами по Україні