xcounter
#

Як частіше РФ стала бити "Ланцетами" й КАБами по Україні

3512
Рашистська ФАБ-500 з модулем УМПК, зображення з відкритих джерел
Рашистська ФАБ-500 з модулем УМПК, зображення з відкритих джерел

Як насправді виглядає статистика повітряних ударів ворога по нашій землі вцілому за минулий місяць

Протягом вересня 2023 року російські загарбники загалом для ударів по Україні застосували 246 ракет різних типів та 746 ударних дронів, і застосували аж 1159 керованих авіабомб. Більшість цих ударів були спрямовані саме по цивільній інфраструктурі, і тут мова як і про житлові будинки, так і про зернові елеватори, порти й електростанцію та іншу інфраструктуру.

При цьому фактична кількість використаних безпілотників Shahed-131/136 за минулий місяць склала 538 одиниць, про що заявив глава держави Володимир Зеленський під час виступу на засіданні міністрів закордонних справ держав–членів ЄС у Києві 2 жовтня 2023 року, пише АрміяInform.

Читайте також: Збито майже всі ударні дрони і ракету "Искандер-К" під час нічної атаки противника
Shahed-136, фото ілюстративне

Описані вище цифри важливі не тільки тим, що дозволили уточнити кількість дронів та ракет, які використала РФ для ударів по нашій інфраструктурі протягом вересня 2023 року.

Тому що, наприклад, якщо опиратись на дані з відкритих джерел, то виходило, що росіяни за минулий місяць й так використали рекордну кількість "Шахедів" – тобто 503 одиниці, але по факту кількість виявилась більшою на 35 одиниць.

А якщо рахувати випущені рашистами ракет за звітами Повітряних Сил, то виходила кількість в 92 далекобійні крилаті та балістичні ракети типів "Искандер", "Оникс", "Калибр" та Х-101/Х-555 (і не враховуючи квазібалістичні ракети С-300/С-400). А по факту виявилась, що кількість використаних ракет усіх типів на 150 одиниць більша.

Рашистський дрон-камікадзе "Ланцет", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Але наведені вище цифри важливі також і тим, що дозволяють бодай приблизно обрахувати, наскільки частіше РФ почала використовувати "Ланцети" та керовані авіабомби для ударів по нашій землі. І тут ми можемо виходити із наступної логіки.

Якщо від графи "ударні безпілотники" в кількості 746 одиниць відняти 538 "Шахедів", то виходить 212 одиниць, і в цю цифру, схоже, доцільно вносити саме "Ланцети" як другий за масовістю дрон-камікадзе ворога (бо навряд чи в цю статистику могли вписати квадрокоптери рашистів, які ворог використовує безпосередньо на фронті).

Російський Су-34 з керованими авіабомбами ФАБ-500, оснащеними модулями УМПК, зображення з відкритих джерел

Якщо наше припущення і далі лишається вірним, то виходить, що у вересні 2023 року рашисти використали орієнтовно дві сотні "Ланцетів", у той час як станом на липень цього року ворог використав загалом 850 дронів-камікадзе цього типу (якщо опиратись на заяву представника Генштабу Олексія Громова).

Якщо ж візьмемо цифру в 1159 керованих авіабомб, то побачимо, що в середньому за добу в цьому місяці ворог міг використовувати до 38-40 одиниць таких боєприпасів для ударів по нашій землі. І це удвічі більше від тієї максимальної кількості КАБів, яку "ВКС РФ" могли скидати за добу в травні 2023 року.

Нагадаємо, як раніше розповідав Defense Express, росіяни показали місце, де виготовляють керовані бомби з модулями УМПК, і ракети якої дальності треба для ураження цього місця.

Місце розташування заводу корпорації "Тактическое ракетное вооружение" в місті Корольов під Москвою, де виготовляються керовані авіабомби
Читайте також: Вибухова зустріч "Гвоздики" з ударним дроном і полювання на російський "шушпанцер" з А-22 (відео)