xcounter
#

Рашисти все ще говорять про "роботизацію" БМП-3, хоча втратили мінімум 240 таких машин

9479
Рашистська "роботизована" БМП-3 з модулем "Эпоха", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Рашистська "роботизована" БМП-3 з модулем "Эпоха", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Навіть якщо такий проект по-своєму раціональний, у ньому є головна вада – тривалість виготовлення шасі

Рашистський ВПК продовжує роботи по створенню "роботизованої" версії бойової машини піхоти БМП-3 під назвою "Удар", про яку вперше стало відомо у лютому 2021 року.

Але якщо росіяни спочатку демонстрували таку "безпілотну БМП" із бойовим модулем "Эпоха", що оснащений 57-мм автоматичною гарматою, то тепер – із бойовим модулем "Синица", що подібний до "стандартної" башти від БМП-3, але з вищою насиченістю оптико-електронною апаратурою. Про це заявляють російські пропагандистські "ЗМІ", пише польський портал Defence24.

Читайте також: Рашисти випробовують версію БМП-2, на якій стоїть спрощена "Епоха" з 57-мм гарматою
Рашистська "роботизована" БМП-3 з модулем "Синица", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Як зазначають автори видання, за твердженнями російських пропагандонів, використання модуля "Синица" дозволяє на звичайній БМП-3 скоротити кількість екіпажу від 3 до 2 осіб.

Переробка БМП-3 на "роботизовану" версію має відбуватись через установку відповідної апаратури управління, роботи по інсталяції якої мають тривати до 10 діб. Ззовні це має виглядати як управління через виносний пульт. Дальність дії при цьому не розкривається, але рашисти самі себе запевняють, що така "роботизована" БМП-3 зможе виконувати зокрема розвідувальні завдання, які зараз покладаються на "морально застарілі" БРДМ-2.

Рашистська "роботизована" БМП-3 з модулем "Эпоха", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Аналітики порталу Oryx наводять консервативну оцінку, за якою армія РФ в боях проти ЗСУ втратила мінімум 240 одиниць БМП-3. І на такому тлі розмови про "роботизацію" бойової машини із алюмінієвим корпусом, буквально "нафаршированої" 100-мм та 30-мм пострілами, виглядають як мінімум абсурдно.

Окупанти можуть вважати, що їх проект "безпілотної" версії БМП-3 насправді може мати певне "раціональне зерно" - мовляв, якщо ця бойова машина настільки живуча, значить на неї краще поставити апаратуру дистанційного управління, щоб зменшити втрати особового складу. Але навіть в такому випадку цей проект під індексом "Удар" має суттєвий недолік – цикл виробництва БМП-3 в росіян зараз триває близько 9 місяців, і це виглядає занадто високим показником як для "роботизованої" системи, де ставка має бути саме на масовість та швидкість виробництва.

Виробництво БМП-3 на потужностях рашистського "Курганмашзаводу", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти намагались застосувати "безпілотний танк" для "розмінування", але щось у них "пішло не так" (відео)