xcounter
#

Рашисти намагались застосувати "безпілотний танк" для "розмінування", але щось у них "пішло не так" (відео)

54235
БРМ-3М, що входить до складу російського "безпілотного" комплексу розмінування "Прорыв-1", ілюстративне фото з відкритих джерел
БРМ-3М, що входить до складу російського "безпілотного" комплексу розмінування "Прорыв-1", ілюстративне фото з відкритих джерел

Російський ОПК продовжує "штампувати" для армії РФ "чудо-зброю", що не придатна для бойових дій в реальних умовах

Портал Army Recognition з посиланням на кремлівських пропагандонів пише, що армія РФ на Сході вперше спробувала застосувати безпілотний комплекс розмінування під індексом "Прорыв-1". Розробником цієї системи виступає підприємство "Сигнал" із структури "Ростеху". Склад комплексу "Прорыв-1" - "безпілотна" версія інженерної машини розмінування БРМ-3М на базі Т-72 або Т-90, та машина управління на шасі КАМАЗ.

В свою чергу, БРМ-3М має бойову масу 48 тонн, передбачено розміщення 2 осіб екіпажу та ще 3 осіб десанту. У варіанті для "Прорыв-1" машина БМР-3М оснащена танковим тралом ТМТ-С, що забезпечує швидкість траління до 15 км/год та може витримати підрив на 6 мінах ТМ-62 чи на 15 мінах ТМ-57.

Читайте також: ЗСУ знищили біля Ізюму російський "інженерний танк" на базі Т-72 (фото)
Складові комплексу "Прорыв-1" - "безпілотна" версія БРМ-3М та машина управління на базі КАМАЗ, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Досі БМР-3М не була помічена на полі бою, офіційно "Прорыв-1" ще не прийнятий на озброєння армії РФ, це був якраз "дебют" цього комплексу на Сході України. Але схоже, щось у рашистів пішло не так. Twitter-профіль IgorGirkin (схоже, саме той "Стрєлков", який постійно та безкарно називає Шойгу "фанерним маршалом") виклав відео, яке власне зображає першу спробу рашистів застосувати свою "безпілотну" систему "Прорыв-1".

Як бачимо з відео, радіокерована БРМ-3М має настільки неплавний хід, що трал ТМТ-С постійно відривається від землі, тому машина не може виконувати свою головну функцію – траління протитанкових мін.

Судячи з цього відео, рашисти не мають технології, які б дозволили їм забезпечити плавний хід для дистаційно керованих гусеничних бронемашин. Відповідно, навіть якщо росіяни таки створять "безпілотну" версію БМП-3, навряд чи цей виріб буде придатним для застосування на полі бою.

Проглядається тенденція така - російський ОПК продовжує "штампувати" для армії РФ "чудо-зброю", що не придатна для бойових дій в реальних умовах.

Читайте також: Які недоліки має "Змей Горыныч", і чому рашисти часто кидають УР-77 на полі бою