xcounter
#

Окупанти посадили своїх "чмобіків" на "сербські" БРДМ-2МС, і уже послали на фронт

7554
Рашистський БРДМ-2МС, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський БРДМ-2МС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Армія РФ уже вимушена "перебиватись" застарілою бронетехнікою, яку до цього Кремль "дарував" Сербії та М’янмі

Міноборони Росії заявило, що знайшло нову "анаголов нет" зброю для залишків своїх недобитих десантних військ – модернізовані радянські бронемашини типу БРДМ-2МС. Контингент із "частково мобілізованих" уже "тренується" на цих БММ безпосередньо біля лінії фронту. Так рашисти формують "нові підкріплення" для нових боїв проти ЗСУ. Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Рашистський БРДМ-2МС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни хизуються, що їх БРДМ-2МС мають суттєві покращення, порівняно з базовою моделлю.

Читайте також: Що не так із відео, в якому російські "чмобіки" нещадно критикують мобілізацію і погрожують бунтом

Зокрема, на БРДМ-2МС демонтовано як "зайві" дві пари пневматичних коліс, які в теорії мають забезпечувати кращу прохідність цій ББМ. Натомість, в бортах машини врізані два додаткові люки. Робоче місце командира обладнане новим триканальним панорамним прицілом, який начебто дає обзор до 5 км вдень та до 3,5 км вночі. Росіяни також встановили в своїй БРДМ-2МС шість камер, які їм начебто забезпечують круговий обзір, зображення виводиться на чорно-білі екрани. Під днище встановлено додатковий бронелист, для захисту бортів – комплект навісної броні з бронелистів товщиною 6 мм. Замість бензинового двигуна на бронемашину ставлять дизельний.

БРДМ-2МС армії М'янми, ілюстративне фото з відкритих джерел

Нюанс в тому, що армія РФ досі в принципі майже не використовувала БРДМ-2. Аналітики Oryx наводять оцінку, за якою рашисти в боях проти ЗСУ втратили лише 3 екземпляри БРДМ-2. Що стосується безпосередньо БРДМ-2МС, то такі бронемашини Кремль досі взагалі безоплатно роздавав своїм сателітам. Наприклад, Сербія в 2021 році отримала 30 таких ББМ, М'янма в 2019 році – 33 машини.

За даними The Military Balance, на кінець 2021 року армія РФ мала в строю 1000 машин БРДМ-2/БРДМ-2А, та ще близько 1 тисячі БРДМ-2 на базах зберігання.

Виготовленням БРДМ-2МС займається 103-ій ремонтний бронетанковий завод Міноборони РФ в Забайкаллі. Тому не виключено, що бронемашини цього типу для "чмобіків" виготовлялись за окремим замовленням для окупаційних військ.

БРДМ-2МС армії Сербії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти могли б застосувати Т-62 як "вогневі мобільні точки", але просто кидають їх на Херсонщині