xcounter
#

Що не так із відео, в якому російські "чмобіки" нещадно критикують мобілізацію і погрожують бунтом

5604
Що не так із відео, в якому російські "чмобіки" нещадно критикують мобілізацію і погрожують бунтом

Або як Прігожин хоче дискредитувати Шойгу, щоб і далі набирати в’язнів у свою ПВК

Російські "новомобілізовані" випустили відео із критикою "часткової мобілізації" – у ролику зібрані низка фрагментів зі скаргами на жахливе ставлення до майбутнього "гарматного м’яса", яке РФ хоче відправити в Україну.

У першій частині цього відео один з мобілізованих каже, що їх набирають нібито в "елітну" Таманську дивізію, яка брала активну участь у бойових діях на Харківщині і запам’яталася передусім тим, що її бійці кинули на полі бою свій новітній танк Т-90М "Прорив".

Читайте також: У РФ визнали, що мобілізовані вже перекинуті в Україну, але називають це "підготовкою"
т-90м прорив танк
Трофейний Т-90М "Прорив"

Він скаржиться на те, що їх змушують спати просто на підлозі, через що з перших днів "в ешелоні склалася важка обстановка з гострими респіраторними захворюваннями", змушують по 10 годин тримати просто неба, чекаючи на відправку.

Відео із "бунтом" мобілізованих, залишаємо на розсуд читачів

У другій частині один з мобілізованих каже, що "мобіків" буквально "розкинули по лісах", тому шість днів вони жили в окопах, які самі ж собі й вирили – наразі, за його словами, близько 400 "чмобіків" бунтують і не збираються нікуди їхати, водночас поруч з ними стоять три БТР "з кулеметами та гарматами", а невдовзі для "погрози" бунтівникам мають підігнати й танки.

Водночас цікавішою для аналізу є третя частина відео, на яку звернули увагу дослідники з InformNapalm. Йдеться про те, що на одному з "мобілізованих" можна помітити шеврон так званої ПВК "Вагнера" – дослідники припускають, що, ймовірно, мета відео – дискредитація російських військових, щоб показати, що російське командування не може впоратися навіть із "чмобіками".

На відео нижче – "показуха" для Шойгу з "курсантами"

Відзначається, що таке відео могло бути відзняте з метою дискредитації та підірвання авторитету безпосередньо міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Крім того, підрив мобілізації вигідний безпосередньо для Прігожина, оскільки, як відзначають у InformNapalm, вона "сильно звужує його можливості" як очільника ПВК. Зрештою, таких "бунтарів" відправляють у в’язницю, де їх буде значно легше вербувати.

Читайте також: 3-ий армійський корпус РФ фактично припинив існування, "частково мобілізованих" чекає теж саме