xcounter
#

Рашисти воюють із тракторами та комбайнами: авіація ворога прицільно б’є по сільгосптехніці

5966
Рашисти воюють із тракторами та комбайнами: авіація ворога прицільно б’є по сільгосптехніці

Трактори, комбайни та інша сільськогосподарська техніка для ворога є, мабуть, особливо небезпечним військовим об’єктом

Російські окупаційні війська цілеспрямовано знищують українську сільськогосподарську техніку: такі випадки зафіксовані у Броварському районі (Київська область), Мелітопольському районі (Запорізька область), Прилуцькому, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах (Чернігівська область), а також у низці районів Херсонської та Харківської областей, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

ГУР МОУ рашисти б’ють по сільгосптехніці
Фото: ГУР МОУ

Так, наприклад, вночі 13 березня у населених пунктах Чупахівка та Оленинське Охтирського району (Сумська область) завдано прицільного авіаційно-бомбового удару по місцях зберігання сільгосптехніки, у результаті чого було знищено понад 30 одиниць бронетехніки.

Читайте також: Ми встоїмо, але не пробачимо: хронологія повітряних атак ворога за регіонами України

У ГУР МОУ зазначають, що такі дії ворога ставлять під загрозу проведення посівної кампанії, що може призвести до гуманітарної катастрофи в окремих регіонах України.

Разом з тим, оскільки Україна є одним з основних постачальників низки видів сільгоспкультур на ринки Європи та Китаю, то ставиться під загрозу і продовольча безпека у цих регіонах. Таким чином, ворог грубо порушує фундаментальні принципи міжнародного гуманітарного права, підсумовують у ГУР МОУ

Читайте також: Російські батальйонні тактичні групи у дії: сильні та слабкі місця (аналіз)