xcounter
#

Ми встоїмо, але не пробачимо: хронологія повітряних атак ворога за регіонами України

З ПЗРК було збито певну кількість літаків РФ
З ПЗРК було збито певну кількість літаків РФ
2851

Зіткнувшись із значним опором України на місцях, Росія все більше покладається на повітряні бомбардування, обстріли міст та цивільного населення.

Видання New York Times здійснило підрахунки та візуалізацію нападів російських агресорів на українські землі. Дані було зібрано на основі фотографій і відео, що демонструють докази нападів, урядових звітів та облікових записів.

Дані вказують на загальну картину атак і не повинні вважатися вичерпними, проте значною мірою вони дають уявлення про дії агресора. Візначимо, що зараз літаки повітряно-космічних сил РФ з острахом залітають на територію України і запускають ракети великої дальності з російського повітряного простору, бо побоюються застосування проти них систем протиповітряної оборони. Так підступно агресор діяв під час нанесення ударів по Яворову у неділю 13 березня.

Читайте також: Залужний: Повітряні Сили збили вже понад 160 літаків та гвинтокрилів ворога (відео)

На мапах нижче показано, як змінилися атаки російських повітряних сил після масових авіаударів у перший день вторгнення. Кожна триденна карта показує місця обстрілів, авіаударів та інших снарядів, згідно з підрахунком повітряних атак видання New York Times.

Читайте також: Пентагон: військові літаки РФ через загрозу збиття намагаються бомбардувати Україну без входження в її повітряний простір