xcounter
#

Рашисти вигадали новий "захист" від "бавовни" для кораблів з "Калібрами", нагадує стиль Першої світової

82598
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел

Щоб пройти таку "перешкоду", цілком може вистачити дрона з 200 кг вибухівки

У відкритому доступі з’явився новий супутниковий знімок акваторії тимчасово окупованого Севастополя, де зараз базуються кораблі та підводні човни Чорноморського флоту РФ.

На цьому знімку видно, що рашисти встановили додаткове бонове загородження, яке в теорії має завадити проходу катерів-камікадзе, що уже раніше атакували кораблі ЧФ РФ. Окрім того, в гавані постійно патрулює як мінімум один корвет проекту 22160, озброєння якого "посилено" сухопутним ЗРК "Тор" на вертолітному майданчику. Про це пише OSINT-аналітик H I Sutton.

Читайте також: РФ відправила в похід океанами свій "новітній" фрегат, який буде лякати "аналоговнет" ракетами

Російські окупанти в Криму постійно працюють над тим, що захистити свої кораблі від можливої доставки "бавовни" нашими безпілотниками-камікадзе. Як приклад – наприкінці грудня 2022 року росіяни виводили в море підводний човен-носій крилатих ракет "Калібр". Навколо цієї субмарини було розгорнуто справжнє "кільце оборони": її супроводжував як мінімум один десантно-штурмовий катер "Раптор" та Ми-8 із протидиверсійною групою на борту, той же корвет проекту 22160 із сухопутним "Тором" забезпечував ППО.

Той же H I Sutton у своєму профілі на Twitter наводив супутниковий знімок, що свідчить – не пізніше 17 грудня 2022 року рашисти поставили подвійне бонове загородження на вхід у гавань тимчасово окупованого Севастополя. Бони також були розгорнуті біля усіх стоянок та місць дозаправки для надводних кораблів та підводних човнів.

Очевидно, рашисти розраховують, що наші катери-камікадзе не зможуть подолати перешкоду із бонів, в силу своїх малих розмірів. Але подібний формат "захисту" вкрай нагадує стиль Першої світової, із відповідним рівнем моральної застарілості.

В той час ще практикувався такий екстремальний вид бойових дій, як набіги кораблів-міноносців (або ж перших торпедних катерів) безпосередньо на стоянки флотів противника. І за таких умов бони виступали необхідною "перестраховкою" хоча б тому, що засоби авіаційної розвідки тоді були ще слабко розвинуті.

Окупанти можуть робити поправку на те, що авіаційний моніторинг може й не помітити малорозмірні катери-камікадзе. Але вони не роблять поправку на те, що наші надводні дрони із БЧ в 200 кг можуть мати контактний підривач. Що в свою чергу може суттєво спростити проходження бонових загороджень як "захисту" від "бавовни".

Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, архівне фото від "Крым. Реалии"
Читайте також: США уміють запускати крилаті ракети із C-130, і це перелякало рашистів та Китай