xcounter
#

РФ відправила в похід океанами свій "новітній" фрегат, який буде лякати "аналоговнет" ракетами

5369
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

РФ хоче показати "міць" свого фрегата, оснащеного гіперзвуковими ракетами

Рашисти відправили в "дальній похід океанами" свій фрегат "Адмирал Горшков" – сьогодні, 4 січня, відбулася офіційна церемонія відправки цього корабля на бойову службу, повідомляє російське міноборони.

За словами так званого міністра оборони РФ Сєргєя Шойгу, "маршрут" фрегата пролягатиме через Атлантичний та Індійський океани та Середземне море, а під час походу корабель відпрацює застосування так званих гіперзвукових ракет "Циркон".

Читайте також: ЗСУ все ж таки дістали фрегат РФ атакою надводних дронів-камікадзе у районі Севастополя (відео)

Водночас командир корабля Ігорь Крохмаль відзначив, що "корабель пройшов повний цикл підготовки до походу" і "завантажений боєкомплектом ракет "Цикрон", "Калибр", засобами ППО, торпедного озброєння та артилерії" і загалом "готовий до виконання. задач бойової служби".

На церемонії був "присутній" і президент РФ Путін – щоправда, ризикнув спостерігати за нею лише у відеорежимі. У своїй промові він назвав ракету "Циркон" "потужною зброєю, яка дозволить надійно захистити РФ від потенційних зовнішніх загроз" і "аналогів якої немає у жодної країни світу".

Перший пуск "Циркону" у жовтні 2020 року
Перший пуск "Циркону" у жовтні 2020 року

Нагадаємо, фрегат "Адмирал Горшков" є головний корабель проекту 22350, входить до складу 43-ї дивізії ракетних кораблів північного флоту ВМФ РФ. Будівництво корабля (яке проходило далеко не без проблем) розпочалося у лютому 2006 року, у жовтні 2010 його було спущено на воду, а через вісім років, у липні 2018, – введено в експлуатацію.

Щодо гіперзвукової ракети ЗМ22 "Циркон", то перші публічні згадки про неї датуються 2016 роком, тоді було оголошено про початок випробувань, а в серію вона мала б піти у 2017. Втім, дата постійно переносилася, а у жовтні 2022 року Шойгу повідомив про те, що сподівається найближчим часом отримати інформацію про завершення робіт та постановку на озброєння ракети.

Читайте також: Рашисти забули, скільки HIMARS є в ЗСУ, і вирішили повторити з ними долю Су-25