xcounter
#

ЗСУ все ж таки дістали фрегат РФ атакою надводних дронів-камікадзе у районі Севастополя (відео)

Фрегат проект 11356Р "Адмирал Макаров"
Фрегат проект 11356Р "Адмирал Макаров"
59714

Таємничі "катери-камікадзе" атакували два кораблі Чорноморського флоту РФ, один з яким може бути флагманом "Адмирал Макаров"​

Під час атаки у бухті Севастополя сьогодні зранку 29 жовтня, дійсно використовувались надводні дрони-камікадзе, якими вдалось пошкодити, як мінімум, два кораблі.

Відповідне відео з атакою зняте безпосередньо з дронів вже й активно поширене у мережі.

Читайте також: Стала відома кількість військ армії РФ у Херсоні та у Білорусі, а також розкритий задум підриву Каховської ГЕС

Наявні кадри, які були зроблені тепловізійними камерами, дають можливість ідентифікувати кораблі. У першому епізоді можливо розпізнати фрегат проект 11356Р, два кораблі цього типу якраз знаходяться у Чорному морі. Мова йде про "Адмирал Макаров", який зараз формально вважається флагманом Чорноморського флоту РФ, а також "Адмирал Эссен".

Водночас у рашиських Telegram-каналах вже з'явилась інформація, що "Адмирал Макаров" був пошкоджений сьогодні зранку. На самому відео можливо помітити, що фрегат рухається, його РЛС працює. Дрон-камікадзе його наздоганяє і, скоріш за все, детонує у районі корми.

Але у РФ офіційно визнали, що пошкодження отримав лише один корабель - морський тральник "Иван Голубец". І корабель, який нагадує його, зафіксований у другому епізоді з атакою.

На іншому відео є запис, де дрон поряд з іншим кораблем, який також пришвартований у бухті. Але його ідентифікація вкрай ускладнена. Також зафіксовано прорив ще одного чи двох дронів-камікадзе, один з яких все ж таки був знищений, або підірвався поряд з катером берегової охорони.

Також остаточно можливо дати відповідь на питання, а що саме стало причиною бавовни. З огляду на все мова йде про таємничий "катер-камікадзе", фото з яким вперше з'явилось наприкінці вересня.

катер-камікадзе

Тоді один такий дрон прибило до берега поблизу окупованого Севастополя, але точної інформації відносного нього не було. Але носова камера та характерні "ребра" на корпусі не дають шансу помилитися.

катер-камікадзе

Тепер можливо й зазначити, що оснащення дрона доволі якісне, зокрема тепловізійна камера дає доволі чітку картинку, яка дозволяє наводитись на ціль. Але головне те, що з великою долею вірогідності ці дрони оснащені супутниковим зв'язком, що дозволяє ними керувати без обмеження по дальності та попри завади комплексів РЕБ.

Читайте також: Головне управління розвідки назвало строки прибуття балістичних ракет з Ірану до РФ: до куди вони можуть дістати