xcounter
#

Рашисти вдаються до "варварської стратегії війни" з некерованими боєприпасами – The New York Times

2294
Робота БМ-21 "Град", фото ілюстративне
Робота БМ-21 "Град", фото ілюстративне

Чергові докази злочинів рашистської окупаційної армії

Російські окупаційні війська використовують "варварську та старомодну стратегію воєнного часу", обстрілюючи населені пункти України боєприпасами, більшість з яких можна назвати "грубими реліквіями часів Холодної війни". Про це йдеться в аналізі The New York Times.

Читайте також: Окупанти з РСЗВ "Торнадо-С" обстрілюють забороненими касетними боєприпасами населені пункти

Так, фахівці видання вивчили понад 1000, зроблені журналістами видання, а також візуальні докази від уряду України та військових відомств.

Загалом видання виявило та класифікувало понад 450 випадків, коли в Україні було знайдено боєприпаси. Загалом вдалося визначити понад 2000 боєприпасів, більшість з яких були некерованими.

На фотографії зображено циліндр, навколо якого розміщуються лотки з уламковими боєприпасами у бойовій частині "Іскандера".

Масштаби цих доказів свідчать про те, що використання армією РФ некерованої зброї "не було обмеженим чи аномальним" – фактично, це було основою воєнної стратегії РФ з самого початку повномасштабної війни з Україною.

З усіх видів зброї, яка була ідентифікована, понад 210 видів – це заборонена міжнародними договорами зброя, більшість з якої – касетні боєприпаси, зокрема і боєприпаси, які можуть бути небезпечними для мирного населення протягом десятиріч після завершення війни.

Крім того, понад 330 одиниць іншої зброї "було використано на цивільних об’єктах або поруч з ними" – втім, у виданні наголошують, що через труднощі, пов’язані з отриманням інформації під час війни, ці підрахунки значно занижені, тож справжні масштаби злочинів російської армії набагато більші.

Читайте також: Росія систематично застосовує проти України фосфорні та касетні боєприпаси: у ООН визнають це військовим злочином