xcounter
#

Рашисти показали взвод танків Т-14 "Армата", який так і не доїхав до фронту (фото)

11234
Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел
Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел

Заодно стало відомо, що по цій машині можуть бути не тільки технічні, але й кадрові проблеми

У відкритому доступі з'явилось фото, яке демонструє наступне – в розпорядженні армії РФ є зараз мінімум три танки типу Т-14 "Армата", чого цілком достатньо для формування танкового взводу. І судячи із зображеного на фото, екіпажі цих танків якраз проходять підготовку та освоєння своїх машин.

На цьому тлі доцільно пригадати повідомлення російських пропагандистів про те, що Т-14 "Армата" спочатку начебто "пройшла тестування" в боях проти ЗСУ на фронті, потім ці танки начебто були "відкликані назад", хоча підтвердження по таким переміщенням з відкритих джерел не було. І також – про плани армії РФ зразка грудня 2022 року отримати на озброєння хоча би 40 одиниць Т-14 "Армата" уже після 2023 року.

Читайте також: Кораблі проекту 22160 "Василий Быков" не є носіями ракет "Калибр", і ось чому
Рашистські Т-14 "Армата", жовтень 2023 року, фото - btvt_2019

Але тут також варто пригадати, що ще зимою 2022 року російські пропагандисти теж заявляли про те, що "Армата" начебто йде на фронт, хоча максимум, що тоді відбулось – поява фото з навчальних полігонів, які демонстрували процес навчання рашистських танкістів на Т-14.

Справедливості заради, ті фото уже тоді виглядали реалістичними. Оскільки уже в жовтні минулого року у відкритому доступі з’явились відео, які свідчили не тільки про відновлення випробувань Т-14 "Армата", але й також про те, що на цій машині російські конструктори поміняли силову установку. За першопочатковим проектом, на "Арматі" мав стояти 1500-сильний дизельний двигун А-85-3А. але от на відео з випробувань можна було почути скоріше "реактивний" звук, характерний радше для газотурбінного двигуна.

Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел

Але схоже, що у випадку із перспективами Т-14 "Армата", є "кадровий" нюанс не тільки в тому, що наскільки швидко та якісно рашистські танкісти зуміють опанувати ці машину, перш ніж відправляти на фронт.

Може бути "кадровий" нюанс і в тому, як саме Міноборони РФ може вирішити розподілити ресурс на випуск танків для російських окупаційних військ, і яка при цьому частка ресурсів буде виділена саме на Т-14 "Армата".

Оскільки у вересні 2023 року з’явились дані про намір Росії відновити виробництво Т-80, при чому не в початковому радянському варіанті, а ймовірно за проектом Т-80 "Бурлак", як такої собі "бюджетної альтернативи" танку Т-14 "Армата".

Доопрацьований Т-80 за проектом "Бурлак" під час випробувань, архівне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Армія РФ отримала небезпечні установки "Земледелие": чим можна знищити