xcounter
#

Армія РФ отримала небезпечні установки "Земледелие": чим можна знищити

8055
Рашистська система для дистанційної постановки мін "Земледелие", стоп-кадр з пропагандистського відео
Рашистська система для дистанційної постановки мін "Земледелие", стоп-кадр з пропагандистського відео

Чим ці установки небезпечні для наших захисників, і скільки випадків ураження уже було

Рашистська корпорація "Ростех" заявила, що "достроково" поставила російським окупаційним військам чергову партію систем дистанційної постановки мін "Земледелие". Самі росіяни наголошують, що ці системи мають принцип роботи подібний до РЗСВ, але замість "класичних" реактивних снарядів "Земледелие" відстрілює боєприпаси для дистанційної постановки мін.

Відомо, що заявлена дальність стрільби системи "Земледелие" складає від 5 до 15 кілометрів, кожна пускова установка споряджена двома пакетами на 25 направляючих для реактивних снарядів калібру 122 мм. Стверджується, що одного залпу ворожого "Земледелия" достатньо, щоб у короткий проміжок часу закидати мінами площу в кілька футбольних полів.

Читайте також: Що необхідно для того, аби ЗСУ якнайкраще нищили рашистів з танків Leopard, Challenger та Abrams
Рашистська система для дистанційної постановки мін "Земледелие", стоп-кадр з пропагандистського відео

Система для дистанційної постановки мін "Земледелие" - один із найновіших зразків зброї для армії РФ, була поставлена на озброєння лише в грудні 2020 року, а вперше під час війни проти України була застосована ворожими військами у березні 2022 року, під час боїв на Харківщині.

Також рашисти використовували "Земледелие" у боях на Запорізькому напрямку весною та літом 2023 року. І саме в цих епізодах проявилась найбільш небезпечна характеристика цієї установки – можливість швидко поставити на шляху прямування наших військ нове мінне загородження, що в свою чергу може зробити неможливим наступ підрозділів на окремих значущих напрямках.

Наразі відомо про як мінімум два епізоди, коли наші воїни успішно вражали російські системи "Земледелие". Перший мав місце у березні 2023 року, і тоді таку установку вдалось знищити за допомого безпілотника зі "скидами".

Другий – уже в червні цього року, і тоді, судячи з усього, було використано один із найбільш ефективних засобів, скоріш за все суб-боєпипас індивідуального наведення типу SMArt 155 або 155 BONUS.

Російські окупанти застосовують систему "Земледелие" у війні проти України, грудень 2022 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Скільки Patriot мають Нідерланди, і як багато ракет до таких ЗРК можуть дати Україні