xcounter
#

Рашисти під Херсоном повісили рідкісний захист на БМП-2, але це їм не допомогло (фото)

4915
БМП-2 армії РФ із комплексом захисту 675-сб3КДЗ, ілюстративне зображення з відкритих джерел
БМП-2 армії РФ із комплексом захисту 675-сб3КДЗ, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Трофеями ЗСУ стали уже дві рідкісні машини, які допоможуть розкрити усі помилки росіян у захисті БМП

У відкритому доступі з’явились фото, які вказують – бійці Збройних Сил України під Херсоном взяли як трофей зокрема рашистську БМП-2, яка була оснащена рідкісним комплексом захисту 675-сб3КДЗ.

Це лише другий випадок за час війни, коли наші військові взяли як трофей БМП-2 з комплексом 675-сб3КДЗ. Тільки якщо в першому випадку, у червні 2022 року, нам в руки потрапив уцілілий екземпляр, то на цей раз – машина знищена. Відповідні зображення опублікував ресурс Ukraine Weapons Tracker. .

Читайте також: ЗСУ записали на свій рахунок ще одну "вперше знищену зброю", нею виявилася "полегшена" версія 122-мм РСЗВ
Підбита БМП-2 армії РФ із комплексом захисту 675-сб3КДЗ, що стала трофеєм ЗСУ в листопаді 2022 року під Херсоном, джерело - Ukraine Weapons Tracker

За даними з відкритих джерел, у 2021 році армія РФ закупила усього 100 комплектів 675-сб3КДЗ. І це при тому, що на кінець минулого року російське військо мало аж 3000 одиниць БМП-2 та 500 одиниць БМП-1 в строю.

Тобто один комплект додаткового захисту на 35 машин, або один 675-сб3КДЗ на батальйон. Але що цікаво, вперше свої комплекси додаткового захисту рашисти почали вішати на БМП-2 почали вішати лише в червні 2022 року, на що вони натякнули кадрами із однієї із своїх прифронтових ремонтних майстерень.

Встановлення 675-сб3КДЗ на БМП-2 армії РФ, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Росіяни розробляли свої комплекти 675-сб3КДЗ, щоб посилити захист своїх БМП-2 від вогню крупнокаліберних кулеметів та протитанкових вогнеметів. По суті, це – набір полімерних решіток, який має кріпитись на броню машини. І судячи з кадрів вище, такий формат захисту не допоміг оркам вберегти свою БМП-2.

Якщо в першому випадку в руки наших воїнів потрапила вціліла БМП-2 з комплектом 675-сб3КДЗ, то в другому випадку – потрапила уже підбита машина. І схоже, такий емпіричний матеріал дасть нашим бійцям достатньо знань, як прискорити винищення "поголів’я" бойових машин піхоти із залишків армії РФ.

За консервативними оцінками порталу Oryx, за весь час війни армія РФ уже втратила мінімум 617 одиниць БМП-2, які були знищені чи стали трофеями ЗСУ.

Підбита БМП-2 армії РФ із комплексом захисту 675-сб3КДЗ, що стала трофеєм ЗСУ в листопаді 2022 року під Херсоном, джерело - Ukraine Weapons Tracker
Читайте також: Рашисти настільки "довоювались" за Херсон, що їм зараз Крим майже нема ким "захищати"