xcounter
#

Рашисти не були готові до "бавовни" в Маріуполі і тепер не знають, як швидко переховати боєприпаси та техніку

36783
Ракетна система HIMARS, фото ілюстративне
Ракетна система HIMARS, фото ілюстративне

ЗСУ уразили в Маріуполі низку військових об’єктів окупантів, і рашисти не зможуть швидко передислокувати їх в інше місце

Російське окупаційне військо може бути серйозно занепокоєне тим, що Збройні Сили України мають можливість завдавати ударів по їхніх об’єктах в Маріуполі – про це йдеться у черговому щоденному звіті від британської розвідки.

Так, рашисти "офіційно" нарахували, що з 21 лютого цього року в районі тимчасово окупованого Маріуполя було чути щонайменше 14 вибухів – як стверджується, цілями стали склади з боєприпасами та місця скупчення озброєння та військової техніки російського окупаційного війська.

Читайте також: Чи справді для доставки "бавовни" в РФ можна використати аеростати, і що для цього потрібно

"Росія, ймовірно, буде занепокоєна тим, що вибухи, які не можна пояснити, відбуваються в зоні, яку вона, ймовірно, раніше оцінювала як таку, що знаходиться за межами досяжності звичайних ударних можливостей України", – йдеться у повідомленні.

Також зауважують й таке – Маріуполь одне з найбільших міст, яке окупантам вдалося захопити з початку повномасштабного вторгнення і контролювати його, і яке знаходиться на ключовому логістичному маршруті.

Говорячи про можливості доставки "бавовни" на далекі відстані, що є в активі ЗСУ, ми передусім можемо згадати випадок і з ударом по російському аеродрому "Енгельс" і те, що ЗСУ з архаїчних Ту-141 "Стриж" зробили зброєю для ударів по об’єктам біля Москви.

Ту-141
Ту-141 "Стриж", фото ілюстративне

Разом з тим, у випадку з Маріуполем все може бути набагато простіше, і "бавовну" окупантам цілком могли влаштувати ракети GMLRS, випущені з HIMARS чи M270 – якщо це дійсно так, то це була б ризикована операція, втім, цілком реальна.

Зрештою, чим би не били ЗСУ по російських військових об’єктах в Маріуполі, схоже, така "бавовна" буде все частіше – раніше в ОК "Південь" повідомляли, що Маріупольський напрямок вже "не є абсолютно недосяжним" для ЗСУ", а оце означає, що в окупантів буде все менше відносно "безпечних" місць, де вони можуть ховати свою зброю та боєприпаси.

Також тут можна згадати й слова речника об’єднаного пресцентру оборони Таврійського напрямку Олексія Дмитрашківського – він зауважує, що в місті окупанти облаштували низку складів як з паливом, так і з технікою та боєприпасами, і насправді після "бавовни" рашисти опинилися в ситуації, коли вони не готові швидко перемістити ці склади в інше місце. Тим паче, що, за словами Дмитрашківського, ці ресурси окупантам було зручно використовувати для забезпечення військ поблизу Вугледару та на Бахмутському напрямку.

Читайте також: Рашисти настільки бояться "бавовни" в Москві, що крім "Панцирів" залучили ще й бригаду на ЗРК С-300