xcounter
#

Рашисти кажуть про дві нові ракетні бригади, одна з яких ймовірно під KN-23 від КНДР

9097
Військові армії РФ готуються до запуску балістичної ракети з ОТРК "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів
Військові армії РФ готуються до запуску балістичної ракети з ОТРК "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів

Що наразі відомо про нові формування у війську ворога

Російський "Центр анализа стратегий и технологий" (ЦАСТ) на своєму неофіційному блозі bmpd виклав чергову порцію зведених даних по формуванню нових підрозділів у складі армії РФ, взятих з відкритих джерел. Найперше, що привернуло там увагу- заяви про створення двох нових ракетних бригад.

Як стверджується, в грудні 2023 року в складі Східного військового округу було знову створено 41-шу ракетну бригаду, яка пройшла переозброєння на полігоні Капустін Яр та стала п’ятнадцятою, що має на озброєнні ОТРК "Искандер-М". Ну і також – що в складі Ленінградського військового округу йде формування нової ракетної бригади, але тут без жодної деталізації по комплексам на озброєнні, нумерації чи початку формування.

Читайте також: Названо найдалекобійніший український дрон-камікадзе для ударів на 1500 км
KN-23, фото ілюстративне

Для початку деталізуємо, що за штатом мирного часу одна російська ракетна бригада на ОТРК "Искандер-М" мала три дивізіони на загалом 12 пускових установок та 12 ТЗМ. Тобто виходить, що рашисти заявляють про те, що протягом останнього 1 року не тільки наприклад наростили темпи виробництва балістичних ракет 9М723 зі складу комплексу "Искандер-М" до 30 одиниць на місяць, але й також – що отримали мінімум один бригадний комплект машин до цього комплексу. Які базуються однак на МКЗТ-7390 "Астролог" від "Минского завода колесных тягачей".

Однак зважаючи і на географічну специфіку, можна побудувати наступне припущення: саме згадана вище 41-ша ракетна бригада зі складу Східного ВО могла отримати на озброєння північнокорейські балістичні ракети KN-23, які використовувались для ударів по Україні протягом січня-лютого 2024 року.

Пуск ОТРК "Искандер-М"

У всякому випадку, це виглядає логічно з огляду на те, що в зону відповідальності Східного ВО входить також і прикордоння з Північною Кореєю. Крім того, виглядає специфічною обмовка про переозброєння новоствореної бригади: просто з цієї обмовки виходить, що 41-ша ракетна бригада рашистів все ж спочатку отримала на озброєння один тип ОТРК, а потім перейшла і на інший.

Крім того, у цьому зведенні від ЦАСТ були заявлені дані й по іншим новим підрозділам в складі армії РФ. Наприклад, що під час параду на 9 травня цього року в Санкт-Петербурзі пройшов розрахунок 30-го мотострілецького полку зі складу 44-го армійського корпусу.

Парадний розрахунок рашистського 44-го армійського корпусу, 9 травня 2024 року, Санкт-Петербург, зображення з відкритих джерел

В одному із некрологів на знищеного окупанта згадується його належність до 32-ої мотострілецької дивізії, котра раніше не згадувалась у відкритих джерелах даних. Ну і також – що в складі 2-го АК армії РФ з’явилась також 2-га артилерійська бригада, щоправда без деталізації по типам техніки та озброєння, які отримала ця бригада.

Раніше Defense Express писав про те, що на початок 2024 року РФ мала 200 ракет до ОТРК "Искандер", але на Заході трохи дивно рахують.

Читайте також: Заміна Шойгу: хто такий Андрій Бєлоусов та що від нього чекати на посаді міністра оборони РФ