xcounter
#

Рашисти хочуть провернути з САУ PzH 2000 схему, яка "прогоріла" на французьких CAESAR

83367
Вогонь з САУ PzH 2000, фото ілюстративне
Вогонь з САУ PzH 2000, фото ілюстративне

Окупанти продовжують розганяти фейки про західні САУ, яким не знаходиться жодного підтвердження

Російські пропагандисти продовжують розповсюджувати фейки про сучасні самохідні артилерійські, які Збройні Сили України отримають від західних партнерів.

Так, раніше ми розповідали про те, що черговою "жертвою" пропагандонів РФ стала САУ CAESAR, які рашисти спочатку "захопили" та передали на "Уралвагонзавод" для вивчення (цей фейк спростував генштаб ЗС Франції), а потім "купили" ще дві САУ за 120 тисяч доларів (цей фейк спростували у Центрі протидії дезінформації при РНБО).

Читайте також: Перші німецькі САУ PzH 2000 уже прибули на фронт для утилізації окупантів (фото)
САУ CAESAR
САУ CAESAR, фото ілюстративне

Разом з тим, на цьому окупанти не заспокоїлися, але тепер перейшли вже до іншої САУ – німецької PzH 2000. Російські пропагандисти стверджують, що військові ЗС РФ підбили з трофейного німецького гранатомета САУ PzH 2000 і вже вивчають "одну з найдорожчих" артилерійських систем.

PzH 2000
САУ PzH 2000, фото ілюстративне

Причому посилаються пропагандисти не на власні джерела (наприклад, військових), а на "дані німецького видання Bild", де "оголошеної" статті про "захоплені" САУ PzH 2000 немає.

Крім того, окупанти не надали жодного фото- чи відеодоказу того, що ця САУ опинилася в руках російських військових, тож, ймовірно, це чергова фантазія російських пропагандонів, які всіма силами хочуть створити картинку того, що російські виробники "дізнаються всі секрети" закордонної зброї.

Читайте також: ЗСУ можуть мати "крутий" 155-мм снаряд, що "вміє" нищити одразу дві цілі