xcounter
#

Рашисти безглуздо втратили свій Т-72, "генерал вогонь" не дав йому повернутися на поле бою

5469
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Ще два танки можуть бути серйозно пошкоджені

Російське окупаційне військо втратило один зі своїх танків Т-72 у небойових умовах – таку інформацію розповідають російські ЗМІ. Танк було знищено під час проходження ремонту у Бєлгородській області.

Так, на ремонтно-технічній базі, де окупанти відновлювали свої Т-72, ввечері 12 січня сталася пожежа, ймовірно через порушення пожежної безпеки під час ремонту.

Читайте також: У 2023 році ЗСУ мають отримати від чехів ще 120 модернізованих Т-72, а так передача Abrams і Leopard 2 уже перезріла

Через пожежу на одному з Т-72 здетонував боєприпас і танк було знищено, водночас вогонь перекинувся на два інші Т-72, що були поруч. Як стверджується, "їх вдалося врятувати".

Втім, незрозуміло, в якому саме "стані" перебувають врятовані танки, бо в повідомленні також йдеться про таке – що пожежники приїхали на ремонтну базу тільки за дві години після події, вогонь гасили ще пів години. Як відзначається, постраждалих немає.

Т-72Б3М
Російський Т-72Б3М

Міноборони РФ поки що не коментує цю подію – у будь-якому випадку, втрата щонайменше одного (а може навіть і трьох танків) – чудова новина. Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгення ЗСУ знищили вже понад 3000 російських танків.

Читайте також: Як Північна Корея виготовляла свої копії Т-62 і Т-72, і чи перепадуть такі танки "чмобікам"