xcounter
#

"Прогулянка слонів": РФ заявляє, що змогла самостійно продовжити строк льотної придатності своїх Ан-124

10390
Судячи з усього, спеціалісти компанії "Ильюшин" "поставили на крило" лише третину російських військово-транспортних літаків Ан-124-100
Судячи з усього, спеціалісти компанії "Ильюшин" "поставили на крило" лише третину російських військово-транспортних літаків Ан-124-100

Щоправда, мова лише про "Руслани" військово-транспортної авіації РФ.

Фахівці російської компанії "Ильюшин", головного елементу дивізіону транспортної авіації "Объединенной авиационной корпорации" (ОАК), у 2020 році виконали в інтересах Міністерства оборони РФ цілу низку контрактів по сервісному обслуговуванню літаків військово-транспортної авіації (ВТА) Росії.

Зокрема, спеціалісти "Ильюшин" виконали роботи по забезпеченню справності та подовженню строку льотної придатності літаків Ан-124-100 "Руслан" із складу російської ВТА, пише російський портал "Новости ВПК".

Читайте також: "Авіалінії Антонова" на деякий час стануть монополістами у сфері авіаперевезення надважких і негабаритних вантажів (відео)
Скільки саме російських Ан-124-100 із складу ВКС РФ пройшли подовження строку служби - невідомо

Також російське підприємство "Ильюшин" виконало роботи по ремонту та модернізації наявних літаків Ил-76.

При цьому заступник генерального директора "Объединенной авиационной корпорации" Сєргєй Ярковой заявляє, що ОАК отримало від Міноборони РФ підряди і на 2021 рік по виконанню ремонтних робіт для літаків військово-транспортної авіації Ил-76 та Ан-124-100.

Група літаків Ил-76 із складу ВТА РФ

Також, як наголошує російське видання, Військово-космічні сили РФ підняли у повітря 15 січня 2021 року одразу шість літаків Ан-124-100 "Руслан" для виконання тренувального польоту.

Цю акцію російське Міноборони гордо назвало "прогулянкою слонів", на західний манер. Хоча прогулянка була доволі нетривала – під час тренування літаки пролетіли тільки 500 кілометрів.

Шість літаків Ан-124-100 із складу ВКС РФ перед початком своєї "прогулянки слонів"

За наявними даними, Військово-космічні сили РФ мають 16 літаків Ан-124-100, однак яка частина із них перебуває в льотному стані – невідомо. Є дані, що в 2019 році на авіазаводі в Ульяновску відбулась модернізація трьох Ан-124-100 із складу ВТА, у 2020 році – ще двох "Русланів" із складу ВТА РФ. Самі росіяни сподіваються, що ці п’ять модернізованих Ан-124-100 прослужать в складі ВКС РФ до початку 2040-х років.

Нагадаємо, 13 листопада 2020 року стався інцидент з одним з Ан-124-100 російської компанії "Волга-Днепр". Під час виконання чартерного рейсу із Сеула до Відня з технічною зупинкою в Новосибірську, доставляючи 84 тони вантажу автозапчастин, транспортний літак був вимушений здійснити аварійну посадку.

Російська техніка відправляється на евакуацію "постраждалого" Ан-124-100 "Руслан" компанії "Волга-Днепр"

При аварійній посадці в "Толмачево" "Руслан" викотився за межі смуги. Літак отримав численні пошкодження – повністю зруйнований один з двигунів, частково зруйновані шасі та крила, також є пошкодження фюзеляжу.

"Волга-Днепр" має в складі свого флоту 12 літаків Ан-124-100. Ця російська компанія - єдиний конкурент Авіаційно-транспортного підрозділу ДП "Антонов", більш відомого як Antonov Airlines, у складі якого налічується сім "Русланів", один літак "Мрія" та один літак Ан-22.

Військово-повітряні сили РФ мають в своєму складі чотири військово-транспортні літаки Ан-22
Читайте також: ​Український "Руслан" доставив першу партію зроблених у Польщі для Філіппін гелікоптерів